четвер, 5 жовтня 2017 р.

Закусочний пиріг з ковбасою, солодким перцем та сиром


Легкий у приготуванні і дуже смачний пиріг, який можна їсти теплим та холодним, снідати вдома чи брати в дорогу, на пікнік.

Для тіста:
3 яйця
1 ст. л. цукру (хто не хоче легкої солодинки в смаку пирога, можна цукру додавати трішки менше або не додавати взагалі)
0,5 ч.л. солі
1 скл. сметани
70 г вершкового масла розтопленого (я замінила олією)
1,5 скл. борошна
1,5 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. соди

Для начинки:
200 г вареної ковбаси чи шинки, порізаної на невеличкі кубики
2-3 солодких перчини середнього розміру порізати на кубики
кілька пір'їн зеленої цибулі (по бажанню)
100 г сиру, порізати на невеличкі кубики (сир можна будь-який: твердий, ковбасний, плавлений чи навіть розкришити творог, попередньо підсолений або навіть змішаний із зеленню)



Приготування:
Всі інгредієнти  для тіста (крім 2 ст. л. борошна) змішати (має вийти досить рідке тісто)


2/3 овочів та зелені, 2/3 ковбаси, 1/3 сиру перемішати з 2 ст. л. борошна (щоб начинка рівномірно розподілилася в тісті)


Перемішати їх з тістом, вилити все у вистелену фольгою та змащену олією форму.


Зверху посипати пиріг овочами, ковбасою та сиром, які залишилися.


Випікати при 180 град. С до готовності - рум'яності пирога та сухості дерев'яної шпажки.


Варто відмітити, що щойно вийнятий з духовки пиріг зовсім не хотів відділятися від фольги, якою була вистелена форма. Однак, коли трішки постояв, фольга гарно відійшла, оскільки тісто у вже випеченому пирозі виходить вологим (не гливким!!!) за рахунок соку з перцю.
Дуже смачно їсти теплим, але і холодний теж чудово смакує.

Ще теплим пиріг мав дещо крихку структуру (шматочки начинки трішки вивалювалися при нарізанні)


А на ранок став більш монолітним


Взагалі, думаю до начинки можна ще спробувати додати косервовану кукурудзу.

Останнім часом такий пиріг став досить частою стравою, особливо в якості перекусу з собою, в дорогу. Печу його на все деко від духовки розміром 30*40 см, роблю подвійну порцію тіста, всю начинку посипаю зверху, не перемішуючи з тістом. Пиріг виходить тонкий, але дуже зручний для подорожей та пікніків.










пиріг несолодкий закусочний пиріг з перцем ковбасою шинкою сиром до чаю на пікнік на природу в дорогу пиріг на сметані яйця олія перець солодкий болгарський шинка ковбаса сосиски сардельки сир сирок плавлений творог зелень кулінарний блог рецепт з фото покроковий рецепт пирог закусочный кулинарный блог пошаговый рецепт пирог с перцем сыром ветчиной колбасой пирог несладкий пирог на сметане рецепт закусочного пирога к чаю закуски закуска на пикник на природу в поездку в дорогу перец болгарский сладкий ветчина колбаса сосиски сардельки сыр сырок плавленный випічка на олії выпечка на подсолнечном масле с собой закуска з собою

Немає коментарів:

Дописати коментар