В народі таку аджику за її пекучі властивості та вміст хрону часто називають "хронодер" або "хреновина".
Смак свіжих овочів та лікувальні властивості хрону роблять її справжньою знахідкою в осінньо-зимовий період.
Аджика дуже добре зберігається в холодильнику.
Інгредієнти (вага вказана для вже чищених овочів та коріння хрону):
2 кг помідорів
200 г хрону
200 г часнику
2-4 великі гострі перчини (за смаком) (можна замінити 1 ч.л. гострого меленого червоного перцю)
2 ст. л. солі (з малесеньким верхом)
1 ч.л. меленого чорного перцю
Приготування:
Приготування дуже просте: всі інгредієнти потрібно перемолоти на м'ясорубці або подрібнити блендером.
Однак, важливими тут є такі деталі:
1. Якщо подрібнювати м'ясорубкою, то тільки ручною!!! Електрична м'ясорубка від хрону ламається!!!
2. Для швидкого і безслізного чищення хрону я заморожую його в морозилці (мерзлий хрін і подрібнюється легше).
3. При перемелюванні хрону м'ясорубкою на частину м'ясорубки, де знаходиться ніж та звідки виходить перемелений продукт, можна щільно закріпити пакет, в який буде падати мелений хрін та який буде захищати нас від зайвих сліз, які завжди виступають при подрібненні хрону.
Я перебиваю все блендером. Це допомагає зробити аджику швидко та без зайвих сліз.
Для цього я спочатку в чаші блендера подрібнюю частину помідорів, щоб утворилася рідка маса,
до якої потім додаю порізаний хрін, перець, часник та перебиваю це все блендером до потрібної консистенції.
Коли всі інгредієнти подрібнені, перемішуємо та заправляємо сіллю і меленим перцем.
Якщо холодильник не дуже холодний і є побоювання, що аджика в ньому може почати "бродити", можна заправити її трішки оцтом (по смаку).
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, заготовки на зиму аджика соус помідори часник перець гостре пекуче сира аджика гостра аджика хреновина хренодер горлодер аджика з хроном хрін хрен соусы аджики соуси помидоры чеснок перец хренодёр горлодёр острая аджика сырая аджика без варки острое
Немає коментарів:
Дописати коментар