вівторок, 5 вересня 2017 р.

"Равлик" з корицею та карамеллю (смакота неймовірна!!!)


Рецепт-улюбленець: неймовірно смачно та легко в приготуванні.

Готуємо дріжджове тісто:

В 1/3 склянки теплого молока розвести 2 1/4 ч.л. сухих дріжджів.

Поки дріжджі будуть підходити, змішати в окремій посудині:
2 скл. борошна
1/4 скл. цукру
0,5 ч.л. солі
1/4 ч.л. меленої кориці
1/4 ч.л. меленого кардамону
1/4 ч.л. меленого імбирю
1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
(набір спецій орієнтовний, якщо щось не любите - не додавайте).


Коли на молоці утворилася дріжджова "шапочка", змішуємо цю суміш із
2 яйцями (попередньо яйця трішки збити виделкою, щоб розмішалися білки з жовтками),


1/4 скл. теплої води
55 г розтопленого масла


та додаємо борошно зі спеціями.

Спочатку все вимішуємо ложкою, а коли мішати стане важко, присипаємо все борошном та починаємо місити руками, додаючи ще борошно, поки тісто не стане м'яким та не рідким (може піти додатково ще 0,5 - 0,75 скл. борошна).
Маємо отримати дещо липкеньке, але дуже пряне тісто, яке накриваємо рушничком та залишаємо в теплому місці хвилин на 40 підходити.



Тим часом варимо карамель:
0,5 скл. цукру
55 г масла
2 ст. л меду.
Все поміщаємо в каструльку/сковорідку/казанок, ставимо на невеличкий вогонь (я варю в маленькому казанку з товстим дном) та, помішуючи, варимо до однорідної консистенції. Якщо вогонь буде сильним, маса почне швидко загусати, а цукор не встигне розтанути. Виключаємо та залишаємо трішки вихолонути.


Тим часом підійшло тісто (збільшилося вдвічі). Змащеними в олії руками беремо його та актуратно розкачуємо його в прямокутник приблизно 20*40 см.


Прямокутник також змащуємо олією та посипаємо сумішшю кориці з цукром.


Далі тісто розрізаємо на 4 однакові повздовжні смуги


та викладаємо їх по спіралі у формі равлика у вистелену фольгою та змащену олією круглу форму діаметром не менше 22 см (у мене діаметр форми 30 см; коли у форму застелена фольга, "равлика" буде легше виймати з неї). Викладати равлика потрібно не щільно, залишаючи між витками місце, адже тісто буде підходити, збільшуючись в розмірах.




Даємо "равликові" підійти хвилин 30-40.  При цьому, десь хвилин через 15 після формування булки поливаємо його звареною карамеллю (якщо вона загусла і не ллється - трішки розігріти її), та залишаємо далі підходити.


Коли тісто гарно підійшло, ставимо булку випікатися в духовку при т-рі 200 град С.
Час випічки залежить від особливостей духовки, але готовий "равлик" матиме приємний золотаво-коричневий колір та наповнить дім неймовірним ароматом.

Ще гарячою виймаємо булку з форми та знімаємо фольгу, бо коли все вихолоне, карамель застигне і буде дуже важко це зробити.


Охолоджений равлик споживаємо, смакуючи, з чаєм, кавою, соком, молоком або без нічого - смачно у будь-якому з варіантів!




рецепт тіста булка равлик з карамеллю булка з корицею булочка пряне тісто випічка кулінарний блог покроковий рецепт рецепт з фото кулинарный блог пошаговые рецепты в поездку на пикник пікнік у подорож в поїздку на природу до чаю на свято гості імбир имбирь кориця яйця дрвжджове тісто борошно солодке сладкое подарок подарунок

Немає коментарів:

Дописати коментар