понеділок, 18 вересня 2017 р.

Пиріг зі сливами (дуже смачний!!!)


На просторах Інтернету цей рецепт мандрує разом з історією про те, що його з 1983 по 1995 рік на численні прохання домогосподарок друкували у газеті "New York Times", і коли, нарешті, у редактора видання увірвався терпець, на черговому дублі він разом з рецептом розмістив своє попередження про те, що рецепт друкується востаннє, тому він просить домогосподарок заламінувати його та повісити на холодильник.
Достеменно ніхто не знає наскільки ця історія правдива, але рецепт справді чудовий - швидко, легко, смачно.
Випробувавши його вже не один раз (в тому числі і в зимовій варіації з яблуками замість слив), переконалася, що його секрет у тісті - воно дуже-дуже смачне, при цьому надзвичайно легке у приготуванні.

Для тіста необхідно:
113 г масла вершкового кімнатної температури
3/4 скл. цукру
2 яйця
1 ч.л. розпушувача
дрібка солі
1 скл. борошна

Для начинки:
12 слив (орієнтовно)

Для посипки:
2 ст. л. цукру
1 ч. л. кориці

Приготування тіста (не обов'язково комбайном чи міксером, вручну теж виходить чудовий результат без зайвих зусиль):
Масло розтерти з цукром (якщо масло тверде, краще його розтопити), додати яйця та сіль, все гарно вимішати до однорідності.


Додати борошно, змішане з розпушувачем. По бажанню можна додати ваніль чи ванільний цукор.


Має вийти досить густе тісто, яке виливаємо в змащену маслом та посипану манкою чи сухарями форму.


Чистимо сливи від кісточок, щоб отримати сливові половинки


Прикрашаємо сливами поверхню пирога (не вдавлюючи сливи в тісто)


Посипаємо все цукром з корицею


Випікаємо до готовності у розігрітій до 180 град. С духовці. Орієнтовний час випікання 40-45 хв. і залежить від особливостей духовки, але потрібно орієнтуватися на утворення хрустої скоринки на тісті.


Пиріг виходить дуже смачним, ароматним, з лекою карамельно-коричною "засмагою" зверху. Слива надає соковитості; тісто - як плотний, але не давкий, а дуже приємний, м'який бісквіт.



P.S. Коли готувала за цим рецептом перший раз, побоялася, що із вказаних у рецепті інгредієнтів для 5 осіб вийде дуже малий пиріг. Тому замісила подвійну порцію тіста. Однак мої побоювання не виправдалися, адже коли пиріг спікся, стало зрозуміло, що на таку кількість тіста виходить замало слив. Тому краще випекти або 2 окремих пирога, або брати значно більшу форму (у формі діаметром 30 см при подвійні порції тіста висота пирога вийшла в центрі десь близько 6 см, на краях - трішки менше, але хотілося побільше слив), щоб пиріг був невисокий, але збереглася пропорція тіста і слив на ньому.
На фото пиріг з подвійною порцією тіста:


P.P.S. Зимова варіація цього пирога - з яблуками та мороженою малиною (результат не менш смачний, ніж зі сливами!!!):






пиріг зі сливами сливовий пиріг пиріг з Нью-Йорк Таймс "New York Times" смачний пиріг кулінарний блог покроковий рецепт тісто для пирога сливи рецепт з фото рецепт пирога пирог со сливами сливовый пирог рецепт из Нью Йорк Таймс кулинарный блог пошаговый рецепт для гостей на пикник сливы к чаю рецепты с фото для гостей на пікнік до чаю тісто без сметани пиріг з ягодами ягідний пиріг пирог с ягодами ягодный пирог тесто без сметаны пирог с яблоками пиріг з яблуками яблучный пирог яблоки яблука

Немає коментарів:

Дописати коментар