Лечо - чудова заготовка на зиму, яку можна використати і як самостійну страву, і як соус до макарон чи заправку для багатьох страв. Особливо радує відсутність у цьому рецепті оцту та олії.
3 кг помідорів
2 кг солодкого перцю (якщо хочеться отримати густіше лечо - перцю взяти більше)
1 скл. цукру
2 ст. л. солі
4 зубці часнику (взагалі часник - за смаком: можна більше, менше або взагалі не додавати).
Помідори перемолоти на м'ясорубці та поставити варитися у каструлі.
Якщо немає чим перемолоти, то можна помідори обідати окропом, зняти шкірочку та нарізати їх шматочками.
Далі порізати солодкий болгарський перець (соломкою чи квадратами - кому як більше подобається) .
Додати перець в каструлю до помідорів. Також сюди додати сіль та цукор.
Проварити все 30 хв.
Поки вариться лечо, банки (я беру по 0,5 л) помити та мокрими поставити в холодну духовку, після чого включити її на 100-150°С. Коли банки стануть повністю сухими, духовку виключити - маємо простерилізовані банки. Кришки, якими будемо закатувати банки, помити та простерилізувати в кип'ячій воді.
Тим часом сплинуть 30 хв., протягом яких вариться лечо. Вкінці за бажанням додаємо подрібнений часник (можна видавити через часникодавку чи натерти на дрібній тертці, або ж порізати шматочками - кому як більше подобається), ще кілька хвилин проварити.
Розкласти лечо в стерильні банки, закатати, перевернути та укутати до повного вистигання.
Лечо дуже смачне!
P. S. Взимку використовую це лечо також при приготуванні піци.
перець болгарський перець солодкий помідори рецепт лечо консервування консервація заготовки на зиму без оцту покроковий рецепт рецепти покроково кулінарний блог кулинарный блог пошаговый рецепт заготовки на зиму без олії консервирование консервация без уксуса помидоры перец болгарский сладкий без подсолнечного масла
Далі порізати солодкий болгарський перець (соломкою чи квадратами - кому як більше подобається) .
Додати перець в каструлю до помідорів. Також сюди додати сіль та цукор.
Проварити все 30 хв.
Поки вариться лечо, банки (я беру по 0,5 л) помити та мокрими поставити в холодну духовку, після чого включити її на 100-150°С. Коли банки стануть повністю сухими, духовку виключити - маємо простерилізовані банки. Кришки, якими будемо закатувати банки, помити та простерилізувати в кип'ячій воді.
Тим часом сплинуть 30 хв., протягом яких вариться лечо. Вкінці за бажанням додаємо подрібнений часник (можна видавити через часникодавку чи натерти на дрібній тертці, або ж порізати шматочками - кому як більше подобається), ще кілька хвилин проварити.
Розкласти лечо в стерильні банки, закатати, перевернути та укутати до повного вистигання.
Лечо дуже смачне!
P. S. Взимку використовую це лечо також при приготуванні піци.
перець болгарський перець солодкий помідори рецепт лечо консервування консервація заготовки на зиму без оцту покроковий рецепт рецепти покроково кулінарний блог кулинарный блог пошаговый рецепт заготовки на зиму без олії консервирование консервация без уксуса помидоры перец болгарский сладкий без подсолнечного масла
Немає коментарів:
Дописати коментар