вівторок, 5 вересня 2017 р.

Баклажани мариновані закусочні

Дуже смачні баклажани з часничком, цибулькою та петрушкою! 
Великий "плюс" рецепту в тому, що баклажани не потрібно обжарювати.
Рецепт моєї колеги Жанни:

6-7 баклажанів відварити цілими у підсоленій воді 10-12 хв. (щоб обм'якли, але не розлазилися).
Дати трішки охолонути, порізати кружками 1,5-2 см товщиною.

Нарізати тоненько півкільцями цибулину.

Зробити заливку (заливки можна робити 1,5-2 порції, щоб баклажани були повністю в маринаді, хоча залежить від посудини, в яку складаєте, та щільності вкладання баклажанів):
100-150 мл олії + 1,5 ст. л. цукру + 1 ст. л. без верха солі + 50 мл оцту + різана петрушка + 5-6 зубців тертого часнику (терла на дрібній тертці, як бурякова).

Викладати в посудину шарами: 
баклажани, 
цибуля, 
заливка; 
знову баклажани, цибуля, заливка і т.д.
Придавити чимось важкеньким, щоб все гарно покрилося заливкою.

Дати постояти 1 день або хоча б ніч у холодильнику. 
Десь із 1,5-2 порцій баклажанів вийшов 2-літровий судок готового продукту.

Зберігати в холодильнику (у мене в холодильнику навіть цілий рік зберігалися - смакових якостей не втратили).




баклажани мариновані закуска з баклажанів рецепт маринованих баклажанів баклажан петрушка цибуля часник оцет олія покроковий рецепт рецепти покроково кулінарний блог кулинарный блог пошаговый рецепт маринованные баклажаны лук чеснок на праздничный стол для святкового столу

Немає коментарів:

Дописати коментар