Ідеєю використання молочної сироватки для приготування тонких млинців зі мною поділилася моя колега Жанна, такі млинці готує її мама.
Результат мені дуже сподобався - млинці елестичні, але не рвуться, смачні.
До того ж сироватка є досить недорогим продуктом, тож це, певною мірою, економ-рецепт.
На 1 л сироватки:
5 яєць (можна 3, це не принципово)
2 скл. борошна
сіль
цукор (по бажанню (якщо потрібні солодкі млинці) та за смаком)
0,3-0,5 скл. олії
Яйця виделкою або комбайном злегка збити та почати додавати в них борошно. Коли маса почне ставати досить густою, по трішки додавати сироватку та продовжувати додавати борошно. Має вийти тісто консистенції сметани, у яке потім додаємо всю сироватку, яка залишилася та отримуємо рідке тісто. Саме у такий спосіб найлегше уникнути нерозчинених грудочок борошна.
В рідке тісто додаємо олію, сіль, цукор та даємо тісту постояти хвилин 20, щоб його інгредієнти між собою "подружилися"
Сковорідку розігріваємо та перед першим млинцем трішки змащуємо олією. Перед всіма наступними змащувати не потрібно - в тісті вже є олія, яка дозволить млинцям не прилипати до сковорідки. Наливаємо тісто черпаком на сковорідку, повертаючи її у руках так, щоб тісто розтікалося по всій її поверхні, формуючи великий тонкий млинець.
Обсмажуємо млинці з двох сторін.
Якщо тісто рветься, можна додати ще трішки борошна;
якщо прилипає - трішки олії.
Якщо ж перевернути млинець цілим на другий бік не виходить, можна тоді смажити лише з оного боку, просто слідкувати, щоб тісто повністю приготувалося (млинець дещо змінює колір, тісто стає матовим).
Їсти млинці можна як без нічого, так і з улюбленими начинками.
Деяка інформація про сироватку молочну з Вікіпедії:
Сироватка молочна — продукт переробки молока, який здобувають під час виробництва сирів, сиру кисломолочного, казеїну.
До складу молочної сироватки входять вітаміни групи В, вітамін С, нікотинова кислота, холін, вітамін А, вітамін Е і біотин. Молочна сироватка містить також кальцій, магній і пробіотичні бактерії.
1 літр сироватки містить 60% добової потреби організму дорослої людини в кальції, практично повністю у вітаміні В2 і на 40% в калії.
млинці, рецепт млинців, рецепт налисників, рецепт млинців з начинкою, налисники, тонкі млинці, млинці на сироватці, налисники на сироватці, сироватка, яйця, борошно, закуски, покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, для дітей, блины, блинчики, масленица, блины на масленицу, рецепт блинов, пошаговый рецепт, кулинарный блог, для детей, яйца, рецепт тонких блинов, блины с начинкой
Деяка інформація про сироватку молочну з Вікіпедії:
Сироватка молочна — продукт переробки молока, який здобувають під час виробництва сирів, сиру кисломолочного, казеїну.
До складу молочної сироватки входять вітаміни групи В, вітамін С, нікотинова кислота, холін, вітамін А, вітамін Е і біотин. Молочна сироватка містить також кальцій, магній і пробіотичні бактерії.
1 літр сироватки містить 60% добової потреби організму дорослої людини в кальції, практично повністю у вітаміні В2 і на 40% в калії.
млинці, рецепт млинців, рецепт налисників, рецепт млинців з начинкою, налисники, тонкі млинці, млинці на сироватці, налисники на сироватці, сироватка, яйця, борошно, закуски, покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, для дітей, блины, блинчики, масленица, блины на масленицу, рецепт блинов, пошаговый рецепт, кулинарный блог, для детей, яйца, рецепт тонких блинов, блины с начинкой
Немає коментарів:
Дописати коментар