Цим рецептом зі мною поділилася моя подруга Аня Кабова. Рецепт вдалий, користуюся ним вже багато років.
На 10 літрів води кімнатної температури:
800 г цукру,
1 ст. л лимонної кослоти.
Цукор та лимонну кислоту розчинити у воді, потім у цю воду додати 7-8 суцвіть бузини (суцвіття попередньо сполоскнути, щоб змився пил). нещільно накрити, щоб не попадав пил та бруд.
Можна робити у каструлі чи банках, або іншій зручній ємності.
Вже через добу наш квас набуде дуже приємного лимонадного аромату.
Всього залишаємо цвіт у солодкій воді на 3 дні.
Але ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно щодня його помішувати, інакше, цвіт може почати загнивати.
Через три дні вода набуває жовтуватого кольору, цвіт виловлюємо:
Квас проціджуємо та розливаємо у пластикові пляшки, не доливаючи до верху десь 8 см
Потім потихеньку стискаємо пляшку так, щоб повітря виходило і квас підійшов до самого горлишка пляшки. Тримаючи пляшку здавленою, міцно закриваємо кришкою.
В горизонтальному положенні зберігаємо пляшки з квасом 2-3 дні в теплі, вони почнуть вирівнюватися - квас газується (після цього можна вже куштувати), потім переносимо в холод.
Якщо потрібно, щоб квас зберігався протягом довгого часу, можна одразу розмістити його в холоді, однак газованим він ставатиме довше.
покроковий рецепт, кулінарний блог, бузина, квас із бузини, бузиновий квас, напої, неалкогольні напої, цвіт бузини, квас из бузины, напиток из бузины, напиток из цветков бузины, квас из цветков бузины, цветки бузины, безалкогольные напитки, квас
Немає коментарів:
Дописати коментар