В період, коли часникові стрілки ще не вирівнялися (закручені),
їх потрібно обірвати та можна приготувати на зиму смачну мариновану страву.
Стрілки помити і обрізати з них цвітоноси (їх не використовують).
Стебла порізати на шматочки довжиною 4-5 см,
розкласти по півлітровим банкам та залити кип'ятком, щоб прогрівалися.
Тим часом зварити маринад:
на 1,5 л води
120 г цукру
1 ст. л. солі (нейодованої)
лавровий лист
перець горошком (чорний, духм'яний)
100 мл оцту (влити вкінці).
Коли маринад закипів, зливаємо з банок зі стрілками воду та заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо, перевертаємо, укутуємо до повного вихолодання.
кулінарний блог, покроковий рецепт, консервація, консервування, часник, стрілки часнику, часникові стрілки, мариновані часникові стрілки, часникові стрілки консервовані, закуска, мариновані овочі, чеснок, чесночные стрелки, стрелки из чеснока, маринованные чесночные стрелки, консервирование, консервация, кулинарный блог, закуски
Немає коментарів:
Дописати коментар