понеділок, 12 червня 2017 р.

Консервований щавель на зиму


Взимку зелений борщ смакує по-особливому.
Що ж стосується способу заготівлі щавлю для нього, то смак сушеної або мороженої саме цієї зелені мені не сподобався, тому багато років використовую лише консервацію щавлю у такий спосіб:

листя щавлю помити та порізати,
скласти у банки (досить щільно, однак не трамбувати до твердого, щоб вода могла вільно проходити скрізь),


залити крутим кип'ятком, одразу ж закатати.

Кілька разів банку поперевертати, щоб кип'яток "пройшов" весь щавель (щавель при цьому змінює колір), потім поставити догори дном, укутати до повного вихолодання.


Щавель в такий спосіб консервується за рахунок власної кислоти. Взимку у зелений борщ використовується весь вміст банки (і щавель, і рідина).




покроковий рецепт, кулінарний блог, щавель, щавель консервований, зелений борщ, консервація, консервування, заготовки на зиму, щавель консервированный, консервирование, консервация, заготовки на зиму, кулинарный блог, пошаговый рецепт, зелёный борщ

Немає коментарів:

Дописати коментар