Взимку зелений борщ смакує по-особливому.
Що ж стосується способу заготівлі щавлю для нього, то смак сушеної або мороженої саме цієї зелені мені не сподобався, тому багато років використовую лише консервацію щавлю у такий спосіб:
листя щавлю помити та порізати,
скласти у банки (досить щільно, однак не трамбувати до твердого, щоб вода могла вільно проходити скрізь),
Кілька разів банку поперевертати, щоб кип'яток "пройшов" весь щавель (щавель при цьому змінює колір), потім поставити догори дном, укутати до повного вихолодання.
Щавель в такий спосіб консервується за рахунок власної кислоти. Взимку у зелений борщ використовується весь вміст банки (і щавель, і рідина).
покроковий рецепт, кулінарний блог, щавель, щавель консервований, зелений борщ, консервація, консервування, заготовки на зиму, щавель консервированный, консервирование, консервация, заготовки на зиму, кулинарный блог, пошаговый рецепт, зелёный борщ
Немає коментарів:
Дописати коментар