Надзвичайно легкий в приготуванні та смачний соус із часникових стрілок, який можна використовувати і як смакову добавку до якоїсь основної страви, і я к самостійну намазку на хліб. На додачу до дуже приємного часникового смаку він ще й має гарний салатовий колір. Я б назвала його своєрідним "українським васабі".
Для його приготування необхідно молоді часникові стрілки, які ще не розкрутилися
помити і пообрізати з них квітконоси (квітконоси викидаємо, їх у страві не використовуємо).
Стрілки порізати на невеликі шматочки довжиною 4-5 см
і перебити їх у блендері разом із соняшниковою або оливковою олією до стану соусу (якщо блендер розрахований на збивання рідини і процес перебивання стрілок іде важкувато, можна додати трішки кип'яченої води).
За смаком додати сіль та мелений перець.
Споживати можна одразу, зберігати в холодильнику. Також можна морозити.
кулінарний блог, покроковий рецепт, часник, стрілки часнику, часникові стрілки, закуска, соус із часникових стрілок, чеснок, чесночные стрелки, стрелки из чеснока, маринованные чесночные стрелки, консервирование, консервация, кулинарный блог, закуски
Немає коментарів:
Дописати коментар