Цю випічку я б назвала економною, швидкою. При цьому, рулет неймовірно смачний та подобається всім!!! Він може стати справжньою паличкою-виручалочкою перед приходом несподіваних гостей. До того ж, за рахунок варіацій з начинками, кожного разу матиме свій особливий смак.
Інгрідієнти:
3 яйця
0,5 скл. цукру
0,5 скл. борошна
1 ч.л. розпушувача
Начинка:
в якості начинки модна використати варення, повидло, варене згущене молоко, варене згущене молоко + подрібнені горіхи, заварний крем, сметанний крем, сметанний крем + ягоди чи шматочки фруктів (наприклад, банан чи полуниця). Я найчастіше роблю такий рулет із начинкою з яблучного повидла, перебитого блендером з лимоном (лимон зі шкіркою)., або ж із вареного згущеного молока з подрібненими горіхами.
Білки збити з цукром до стійких піків.
Потихеньку, щоб не осадити збиті білки, вмішати по одному жовтки.
Далі, потихеньку дерев'яною чи силіконовою лопаткою, вимішуючи знизу догори, додати борошно, перемішане з розпушувачем (якщо білки збилися дуже гарно, можна і без розпушувача).
На деко від духовки застелити фольгу, змастити олією.
Готове тісто вилити на деко та розрівняти по всій площині (роблю це лопаткою для торта - швидко і зручно), випікати при 180 град. до легкого рум'янцю.
Важливо не пересушити корж, щоб не був крихким!
Поки корж печеться, наготовути чистий кухонний рушничок, в якому будемо закручувати рулет.
Як тільки виймемо деко з готовим коржем з духовки, одразу накриваємо його зверху рушничком, беремо за кінчики фольги і разом з рушничкои перевертємо корж (рушник буде знизу, а потім корж і з самого верху фольга).
Фольгу шкидко знімаємо і разом з рушничком закручуємо тісто, надаючи йому форму рулета.
В такому вигляді наш рулет охолоджується, а потім його розмотуємо, забираємо рушничок та, змастивши начинкою, знову закуручуємо.
Всі дії по завертанню гарачого рулета потрібно робити дуже шкидко, адже охолоджуючись, він не буде закручуватися, а стане ломатися.
Охолоджену бісквітку заготовку розкручуємо, змащуємо начиною та знову скручуємо в рулет.
Готовий рулет можна зверху для краси притрусити цукровою пудрою або полити глазуррю.
Варіанти начинок для рулета:
1. Заварний крем.
2. Сметанний крем (можна зверху по крему викласти ягоди або різані банани; порізаний різнокольоровий мармелад - буде яскраво)
3. Масляний крем
4. Фруктове повидло або ягідне варення (особливо смачно яблучне повидло, перебите в блендері з лимоном (лимон молоти з шкіркою, лише вийняти кісточки))
5. Варене згущене молоко (можна додати подрібнені смажені горіхи)
6. Нутелла (в тому числі домашня, з подрібненими горіхами)
тощо.
бісквит, рулет, бісквитній рулет, тісто, рецепт приготування рулету з бісквітного тіста, покроковий рецепт, кулінарний блог, рецепти випічки, торт, бисквит, рулет, бисквитный рулет, тесто, бисквитное тесто, рецепт, пошаговый рецепт, кулинарный блог, выпечка, рецепты выпечки, солодке, сладкое, гості, гости, яйця, подарок, подарунок, до чаю, к чаю
Немає коментарів:
Дописати коментар