пʼятниця, 7 лютого 2025 р.

Відкритий закусочний пиріг з сиром та цибулею

 


Ця страва у мене не має єдиного чіткого рецепту. Тут є ідея та кілька варіантів її можливого втілення.

Сам пиріг являє собою шар тіста, змащений сиром, поверх якого викладено нарізану пікільцями цибулю.

Варіанти тіста для пирога:

1) куплене листкове тісто;

2) тісто для "Галети з сирного тіста";

3) тісто для "Галети з сиром і овочами" (заварне тісто);

4) пісочне тісто як для "Галета на пісочному тісті" (на сметані та маслі);

5) пісочне тісто на пиві, як для "Закусочний пиріг "Кростата";

6) будь-яке дріжджове тісто за вашим улюбленим рецептом тощо.

Головне, щоб тісто було досить м'яке, щоб його можна було розкачати тонким шаром.


Варіанти сирного прошарку:

1) крем-сир;

2) кисломолочний сир з сіллю  (щоб начинка була м'яка та гарно розмащувалася, залежно від того, наскільки сир вологий і м'який, можна до нього додавати яйця або сметану, спеції, зелень);


3) густа сметана з сіллю, зеленню, гірчицею (гірчиця надасть пікантного смаку).

Цибуля для верхнього шару:

Цибулю почистити, помити та нарізати півкільцями.

І варіант: можна викласти її поверх сиру рівними рядами (щоб півкільця не роз'єдналися), тоді злегка побризкати олією, посолити, посипати спеціями.

ІІ варіант (спрощений, але пиріг виглядатиме не так охайно):

цибулю скласти в миску, полити трішки оією, посолити, додати спеції, переміщати, викласти на пиріг поверх сиру.



Випікати до готовності.


Немає коментарів:

Дописати коментар