Ця страва у мене не має єдиного чіткого рецепту. Тут є ідея та кілька варіантів її можливого втілення.
Сам пиріг являє собою шар тіста, змащений сиром, поверх якого викладено нарізану пікільцями цибулю.
Варіанти тіста для пирога:
1) куплене листкове тісто;
2) тісто для "Галети з сирного тіста";
3) тісто для "Галети з сиром і овочами" (заварне тісто);
4) пісочне тісто як для "Галета на пісочному тісті" (на сметані та маслі);
5) пісочне тісто на пиві, як для "Закусочний пиріг "Кростата";
6) будь-яке дріжджове тісто за вашим улюбленим рецептом тощо.
Головне, щоб тісто було досить м'яке, щоб його можна було розкачати тонким шаром.
Варіанти сирного прошарку:
1) крем-сир;
2) кисломолочний сир з сіллю (щоб начинка була м'яка та гарно розмащувалася, залежно від того, наскільки сир вологий і м'який, можна до нього додавати яйця або сметану, спеції, зелень);
3) густа сметана з сіллю, зеленню, гірчицею (гірчиця надасть пікантного смаку).
Цибуля для верхнього шару:
Цибулю почистити, помити та нарізати півкільцями.
І варіант: можна викласти її поверх сиру рівними рядами (щоб півкільця не роз'єдналися), тоді злегка побризкати олією, посолити, посипати спеціями.
ІІ варіант (спрощений, але пиріг виглядатиме не так охайно):
цибулю скласти в миску, полити трішки оією, посолити, додати спеції, переміщати, викласти на пиріг поверх сиру.
Випікати до готовності.
Немає коментарів:
Дописати коментар