пʼятниця, 7 лютого 2025 р.

Запіканка з печінки (паштет)

 

В такому вигляді печінковий паштет можна подавати як окремими шматочками (він гарно тримає форму), так і використовувати для намащування на хліб.

600-700 г печінки

3 морквини

3 цибулини

200 г вівсяних пластівців (якщо не швидкого приготування - їх потрібно буде перемолоти)

3 яйця

сіль

перець


Приготування:

Моркву почистити, помити, натерти на тертці.

Цибулю почистити, помити, нарізати півкільцями.

Моркву та цибулю підсмажити на невеликій кількості олії.


Перемолоти вівсяні пластівці на борошно (якщо плоастівці швидкого приготування - можна не молоти).


Потім перемолоти печінку та смажені моркву з цибулею.

Додати яйця, сіль, спеції.

Все гарно перемішати (звернути увагу, щоб борошно з мелених вівсяних пластівців не збилося в грудочки).

Форму для запікання вистелити пергаментом, вилити в неї печінкову суміш.

Запікати приблизно 45-50 хвилин при т-рі 200 град. С.







Немає коментарів:

Дописати коментар