Неймовірно смачна закусочна галета, яка, до того ж, дуже швидко і легко готується.
Інгредієнти для тіста:
120 мл води
80 мл олії
1 ч.л. солі (без верху)
280 г борошна
1 ч.л. розпушувача
2 ч.л. порошку паприки солодкої (за бажанням)
Для начинки:
сир будь-який (вершковий, або моцарела, або кисломолочний з додаванням солі, зелені, або бринза і т.д.)
овочі (найкраще - помідори, солодкий перець; також можна використати тонко нарізані баклаждани, кабачок, гарбуз)
За бажанням: для посипання італійські трави, кунжут.
Приготування:
280 г борошна просіяти, додати до нього 1 ч.л. (без верху) солі, 2 ч.л. солодкої паприки, 1 ч.л. розпушувача. Все перемішати.
Окремо закип'ятити 120 мл води з 80 мл олії. Після закипання рідину додати до борошна, все перемішати ложкою.
Далі вимісити тісто руками. Тісто виходить м'яким, приємним на дотик та не липне до рук. Якщо в тісто додавали паприку, то колір тіста буде золотаво-коричневим.
Я тісто ділю на 2 частини - формую 2 галети. Але можна зробити одну велику, на все деко від духовки.
На пергаментному папері розкачати тісто в тонкий круг товщиною кілька міліметрів.
Не доходячи 2 см до країв, викласти начинку. За бажанням, начинку можна посипати італійськими травами, кунжутом чи іншими улюбленими добавками.
Краї галети, де немає начинки, завернути поверх начинки. Можна змастити їх олією.
Випікати при температурі 180 град. близько 35-40 хв. (я орієнтуюсь на тісто, яке завернуте поверх начинки - воно має бути сухеньким та твердим (хрустким)).
Смакувати можна одразу!
Ще один рецепт тіста (без заварювання) для овочевої галети, галети з помідорами:
80 мл теплої води
60 мл олії
дрібка солі
200 г борошна
1 ч.л. розпушувача
прованські трави.
Всі інгредієнти перемішати, замісити тісто, дати йому відпочити 15-20 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар