неділя, 12 червня 2022 р.

Шарлотка з яблуками (мамин рецепт)

Рецепт-виручалочка, коли хочеться щось смачненьке, швидко і з мінімального набору інгредієнтів.

Інгредієнти:

3 яйця,

1 скл. цукру,

1 скл. борошна,

5 яблук (можна також до яблук додати вишні, малину, абрикоси),

2 ст.л цукру + 1 ст.л. кориці (для посипання)

Приготування:

Яйця збити з цукром до стану пишної маси (маса має збільшитися в кілька разів).

Повільно, рухами знизу вверх, частинами домішати до яєчної маси борошно.



Форму змастити вершковим маслом і припорошити борошном. Вили тісто, розрівняти його та зверху викласти порізані яблука.

Поверх яблук пиріг посипати цукром, перемішаним з корицею. Можна також викласти невеликі шматочки вершкового масла.

Випікати пиріг при температурі 170°С.

Для приготування шарлотки на все деко я роблю подвійну порцію тіста.



Немає коментарів:

Дописати коментар