Чудовий смаколик для любителів лимонної випічки.
Інгредієнти:
1 яйце,
150 г цукру,
дрібка солі,
цедра 1 лимону,
30 мл лимонного соку,
100 мл олії рафінованої,
1 ч.л. розпушувача,
250-300 г борошна,
цукрова пудра (для обвалювання печива)
Приготування:
1 яйце, дрібку солі та 150 г цукру збити виделкою.
Додати цедру з одного лимона, 30 мл лимонного соку та 100 мл олії.
Окремо змішати 1 ч.л. розпушувача з 250 г (1 склянка) борошна. Додати до рідких інгредієнтів та вимагати до однорідності. Якщо тісто рідке, додати ще трішки борошна.
Готове тісто виходить липким, тому, щоб легше було формувати печиво, ставимо його на 2 години в холодильник.
З тіста формуємо кульки діаметром 1,5 см та обкачуємо їх в цукрі та цукровій пудрі. Викладаємо на деко на відстані біля 2 см одна від одної, бо при випіканні печиво розплющиться (саме тоді на ньому утворяться тріщинки).
Випікаємо печиво 10-13 хв. при т-рі 180 °С та смакуємо з улюбленим напоєм в гарній компанії.
За цим же рецептом можна спекти апельсинове або мандаринове печиво, замінивши сік та цедру лимона соком та цедрою апельсина чи мандарина відповідно.
Немає коментарів:
Дописати коментар