четвер, 28 квітня 2022 р.

Лимонне / апельсинове печиво з тріщинками (на олії)

 

Чудовий смаколик для любителів лимонної випічки.

Інгредієнти:

1 яйце,

150 г цукру,

дрібка солі,

цедра 1 лимону,

30 мл лимонного соку,

100 мл олії рафінованої,

1 ч.л. розпушувача,

250-300 г борошна,

цукрова пудра (для обвалювання печива)


Приготування:

1 яйце, дрібку солі та 150 г цукру збити виделкою.

Додати цедру з одного лимона, 30 мл лимонного соку та 100 мл олії.

Окремо змішати 1 ч.л. розпушувача з 250 г (1 склянка) борошна. Додати до рідких інгредієнтів та вимагати до однорідності. Якщо тісто рідке, додати ще трішки борошна. 

Готове тісто виходить липким, тому, щоб легше було формувати печиво, ставимо його на 2 години в холодильник.

З тіста формуємо кульки діаметром 1,5 см та обкачуємо їх в цукрі та цукровій пудрі. Викладаємо на деко на відстані біля 2 см одна від одної, бо при випіканні печиво розплющиться (саме тоді на ньому утворяться тріщинки).

Випікаємо печиво 10-13 хв. при т-рі 180 °С та смакуємо з улюбленим напоєм в гарній компанії.


За цим же рецептом можна спекти апельсинове або мандаринове печиво, замінивши сік та цедру лимона соком та цедрою апельсина чи мандарина відповідно.

Немає коментарів:

Дописати коментар