Цим рецептом поділилася п. Оксана Середюк в одній з кулінарних груп у ФБ. Зацікавив він мене тим, що на прикріпленому до рецепту фото був на вигляд дуже смачний кекс, а набір продуктів - дуже невибагливий.
Перша ж спроба виявилася вдалою - оцінили і мої, і сусідські діти, що збіглися на шалений шоколадний аромат.
Кекс дійсно за смаком схожий на брауні. А ще він виходить дещо крихким, що наштовхнуло мене на думку про те, що він чудово підійде в якості шоколадного бісквіту для тістечок "Картопелька".
Інгредієнти:
Для тіста:
1,5 - 2 склянки борошна,
3 ст. л. какао,
0,5 ч.л. соди,
дрібка солі,
1 скл. цукру,
1 скл. води холодної,
1/4 склянки рафінованої олії,
1 ст. ложка оцту,
1 ч. л. розчинної кави,
ваніль, цедра - за бажанням.
Для шоколадної помадки (за бажанням, або можна використати будь-який інший рецепт):
3 ст. л. сметани,
3 ст. л. цукру,
3 ст. л. какао
Приготування:
Просіяти в миску 1,5 склянки борошна, додати до нього 3 столові ложки какао, 0,5 чайної ложки соди, дрібку солі .
Окремо в іншій посудині в 1 склянкці води розчинити 1 чайну ложку розчинної кави, додати 1 склянку цукру, 1/4 склянки рафінованоі оліі, 1 столову ложку оцту.
Розмішати все до розчинення цукру і всипати суху суміш, старанно вимішати до однорідного стану.
Вилити тісто в змащену маслом чи олією і посипану борошном форму, пекти протягом 35- 40 хвилин при т-рі 180 -200 гр. (перевіряти готовність дерев'яною паличкою).
За бажанням, готовий кекс полити шоколадною помадкою, посипати смаженими горіхами, кунжутом тощо.
Приготування шоколадної помадки:
Цукор змішати з какао, щоб не залишилося грудочок, змішати зі сметаною та проварити на невеликому вогні, помішуючи, щоб суміш почала густішати.
Немає коментарів:
Дописати коментар