вівторок, 12 квітня 2022 р.

Пісний шоколадний кекс-брауні, бісквіт для тістечок "Картопля"

Цим рецептом поділилася п. Оксана Середюк в одній з кулінарних груп у ФБ. Зацікавив він мене тим, що на прикріпленому до рецепту фото був на вигляд дуже смачний кекс, а набір продуктів - дуже невибагливий.

Перша ж спроба виявилася вдалою - оцінили і мої, і сусідські діти, що збіглися на шалений шоколадний аромат.

Кекс дійсно за смаком схожий на брауні. А ще він виходить дещо крихким, що наштовхнуло мене на думку про те, що він чудово підійде в якості шоколадного бісквіту для тістечок "Картопелька".

Інгредієнти:

Для тіста:

1,5 - 2 склянки борошна,

3 ст. л. какао,

0,5 ч.л. соди,

дрібка солі,

1 скл. цукру,

1 скл. води холодної,

1/4 склянки рафінованої олії,

1 ст. ложка оцту,

1 ч. л. розчинної кави,

ваніль, цедра - за бажанням.


Для шоколадної помадки (за бажанням, або можна використати будь-який інший рецепт):

3 ст. л. сметани,

3 ст. л. цукру,

3 ст. л. какао


Приготування:

Просіяти в миску 1,5 склянки борошна, додати до нього 3 столові ложки какао, 0,5 чайної ложки соди, дрібку солі . 

Окремо в іншій посудині в 1 склянкці води розчинити 1 чайну ложку розчинної кави, додати 1 склянку цукру, 1/4 склянки рафінованоі оліі, 1 столову ложку оцту. 

Розмішати все до розчинення цукру і всипати суху суміш, старанно вимішати до однорідного стану. 

Вилити тісто в змащену маслом чи олією і посипану борошном форму, пекти протягом 35- 40 хвилин при т-рі 180 -200 гр. (перевіряти готовність дерев'яною паличкою).

За бажанням, готовий кекс полити шоколадною помадкою, посипати смаженими горіхами, кунжутом тощо.


Приготування шоколадної помадки:

Цукор змішати з какао, щоб не залишилося грудочок, змішати зі сметаною та проварити на невеликому вогні, помішуючи, щоб суміш почала густішати.

Немає коментарів:

Дописати коментар