Таке варення чудово урізноманітнить давносдавно звичні смаки ягідних смаколиків для зимових вечорів. Банан тут додає малині досить специфічного смаку, тож раджу для першого разу варити невелику порцію, щоб визначитися з тим, чи прийдеться такий варіант до вподоби.
Інгредієнти:
1 кг малини,
250 г банану,
800 г цукру,
лимонна кислота на кінчику чайної ложки (за бажаннямв; по кількості орієнтуватися на власний смак),
1-2 ст.л. коньяку (за бажанням)
Приготування:
Малину змішати з цукром.
Чищений банан порізати на кубики приблизно 1*1 см та додати до малини.
Все перемішати та поставити варитися (бажано в посуді з товстим дном, щоб варення не пригорало), періодично помішуючи.
Коли закипить, додати лимонну кислоту та коньяк.
Після закіпання варити 5-10 хвилин.
Розлити варення у простерилізовані банки, закрутити їх кришками та перевернути догори дном до повного охолодження.
В готовому вигляді варення має не яскравий червоний колір, а дещо темнуватий відтінок, що дає банан. Однак це жодним чином не впливає на смак.
Немає коментарів:
Дописати коментар