субота, 21 листопада 2020 р.

Пончики із заварного тіста (чуррос)

 Інгредієнти:

60 г масла,

2/3 склянки води,

сіль,

1 ст.л. цукру,

ваніль на кінчику ножа або 0,5 пак. ванільного цукру,

2/3 скл. борошна,

2 яйця,

300 г олії (для смаження пончиків),

цукрова пудра для посипання пончиків


Приготування:

Довести до кипіння воду з маслом, цукром, сіллю, ваніллю і в киплячу суміш додати борошно. Зняти з вогню і все швидко вимішати до однорідності, щоб тісто заварилося. Дати трішки охолонути. 

По одному додати 2 яйця, теж гарно вимішати.

Олію налити в сковорідку чи казанок, гарно прогріти.

Викласти тісто в кондитерський мішок і видавлювати пончики в розігріту олію. Смажити їх з двох сторін до золотистого кольору. Після витягування бажано викласти на паперову серветку, щоб та ввібрала в себе зайву олію.

Чурроси посипати цукровою пудрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар