неділя, 22 листопада 2020 р.

Яблучні оладки

 


Оладки для тих, хто любить, щоб було мало тіста і багато начинки. При цьому, не потрібно витрачати час на ліплення, все дуже швидко і легко.

Взагалі такі оладки я готую без дотримання чіткого рецепту, беручи кількість інгредієнтів "на око". Тож далі кількості вказано орієнтовні:

Інгредієнти:

9 невеликих або 6 великих яблук,

1 скл. сметани (можна замінити несолодким йогуртом, кефіром, кислим молоком або сироваткою),

1-2 яйця,

2 стол. л. цукру (не обов'язково, особливо якщо потім подавати оладки з варенням чи згущеним молоком, то цукор не потрібен),

0,5 ч.л. соди,

дрібка солі,

борошно.

Приготування:

Яблука потерти на буряковій тертці (разом зі шкіркою).

Соду додати до сметани (або іншого кисломолочного продукту, з яким будемо готувати оладки), щоб сода погасилася.

Додати до яблук всі інгредієнти, перемішати. Кількість борошна має бути така, щоб тісто по консистенції вийшло як густа сметана.

Смажити на невеликій кількості олії. При смаженні на першій стороні накривати кришкою, на другій - без неї.





Оладки мають ніжну, сочну структуру та приємний яблучний аромат.



Немає коментарів:

Дописати коментар