субота, 21 вересня 2019 р.

Ожинове вино


Вино з ожини має приємний смак та надзвичайно гарний колір. Рецепти його приготування є різні, мною випробуваний саме цей, який прийшовся до смаку з першого разу.

Інгредієнти:
2 кг ожини,
1,5 л води,
1 кг цукру

Приготування:
2 кг ожини (не мити) потовкти в емальованій каструлі. Товкти не дуже дрібно, бо потім буде важко відціджувати.


Додати 1,5 л води та 400 г цукру. Все гарно перемішати, щоб цукор розчинився, каструлю накрити марлею та залишити в теплому місці бродити на 3-4 дні (за цей час утвориться смачненький ожиновий сидр). Бажано помішувати його дерев'яною ложкою 2-3 рази на день.


Через 3 дні все процідити через ситечко та марлю, жмих гарно віджати та викинути.
До рідини додати ще 300 г цукру, розмішати до розчинення цукру та поставити в банці під рукавичку (якщо накривати рукавичкою - то зробити в ній 1 отвір голкою, не більше !!!) або під гідрозатвор бродити при т-рі 25 градусів ще 5-6 днів.
Далі надлити склянку вина в каструлю, трішки його підігріти та додати ще 300 г цукру. Розмішати до повного розчинення та вилити назад у вино. Знову накрити рукавичкою або гідрозатвором, дати вибродитися протягом 90 - 120 днів (у мене при першому приготуванні вино бродило всього місяць, але результат вийшов смачний).
Ще раз процідити, розлити в пляшки.


Немає коментарів:

Дописати коментар