Швидкий спосіб приготування варення, в якому ягідки залишаються цілими, наче вивареними в сиропі. Але щоб був саме такий результат, порцію не потрібно збільшувати, тобто за 1 раз готувати 1 порцію, або навіть і половину, орієнтуючись на об'єми своєї сковорідки.
Краще брати сковорідку із широким дном та височенькими бортиками, так як варення буде сильно пінитися.
За цим рецептом можна варити варення з будь-яких ягід. Для прикладу - з полуниці.
1 л полуниці
1 л цукру
лимонна кислота за смаком
Полуницю змішати з цукром та варити на сковорідці з моменту закипання 15 хв., знімаючи піну.
Потім додати по смаку лимонної кислоти та проварити ще 3 хв.
Розкласти у стерильні банки, закатати та перевернути до вистигання.
Важливо: кількість інгредієнтів для приготування однієї порції варення збільшувати не варто, оскільки результат може бути іншим.
P.S. Для урізноманітнення варення я люблю додавати до нього різні цікавинки: наприклад, квіточки бузини (без стебелець), листочки м'яти (м'яту бажано вкінці приготування варення вийняти, щоб не дала гірчинку).
P.P.S. Варіації на тему полунично-бузиново-квіткового варення, підглянуті в інтернеті:
*при варці до полуничного варення додати бузиновий сироп;
*або при варці у полуничне варення покласти суцвіття бузинового цвіту, довести до кипіння та залишити настоятися протягом ночі. Потім суцвіття витягнути, варення знову закип'ятити за закатати в банки.
Немає коментарів:
Дописати коментар