субота, 22 вересня 2018 р.

Млинці макові


Дуже смачні  і цілком самодостатні млинці - в принципі, не потребують ніякої начинки чи доповнень, хоча, по бажанню, їх можна начиняти якоюсь солодкою начинкою (наприклад. маковою, творожною чи тушкованими яблуками), або ж їсти зі згущеним молоком чи варенням.

Інгредієнти:
3 яйця
3 ст. л. цукру
2 ст. л маку
дрібка солі
3-4 ст. л. олії

1 скл. борошна
1,5 скл. молока

Приготування:
3 яйця змішати з 3 ст. л. цукру, 2 ст.л. маку, дрібкою солі та 3-4 ст. л. олії, додати 1 скл. борошна та гарно перемішати, щоб не було грудочок.





Додати 1,5 скл. теплого молока та знову перемішати.
Дати тісту постояти хвиин 10-20, щоб всі інгрідієнти між собою гарно з'єдналися.




Випікати тонкі млинці на всю сковорідку (перед першим млинцем сковорідку змастити трішки олією, а далі - не змащувати, так як в тісто вже додано олію).


Випікати з двох сторін, млинці гарно перевертаються, не рвуться.


Макові млинці виходять тоненькі, відчувається смак маку, ніби вони з маковою начинкою.



З однієї порції у мене виходить близько 15-17 млинців діаметром 20 см. 
Дітям ну ду-у-у-у-у-же подобаються, та й дорослим не менше!







Немає коментарів:

Дописати коментар