середа, 26 вересня 2018 р.

Закусочний цибулевий пиріг


Вперше я приготувала такий цибуляний пиріг дуже багато років тому, знайшовши його рецепт в інтернеті під назвою "Луковый пирог от Коныча". З того часу рецепт не тільки прижився в нашій сім'ї, а й міцно укоренився.
Дуже "зручний" пиріг для пікніків та поїздок, оскільки він є ситним та не псується швидко.

Для тіста потрібно:
125 г масла
3 ст.л. сметани
0,5 ч.л. соди
сіль
1 скл.борошна

Для начинки потрібно:
3 великі цибулини
3 яйця
2 плавлених сирка
сіль
мелений чорний перець

Приготування:

125 г масла потерти на буряковій (крупній) тертушці.


Додати до масла 1 скл. борошна та перетерти все разом до стану масляно-борошняних крихт.


Додати 0,5 ч.л. соди, погисивши її оцтом.


Додати дрібку солі, 3 ст. л. сметани та замісити м'яке тісто.



Тісто розпластати тонким шаром по дну форми, сформувавши невеличкі бортики (я викладаю в форму тісто одразу, можна також його на 1 год. відправити в холодильник, щоб воно стало твердішим - кому як зручніше).


Приготувати начинку:
3 великих цибулини порізати півкільцями та підсмажити до золотистого кольору.


2 плавлені сирки потерти на буряковій (крупній) тертушці.


Змішати смажену цибулю, натерті плавлені сирки та 3 сирих яйця (можна ще додати смажені печериці, або порізану кубиками ковбаску - хто що любить), посолити та поперчити за смаком.


Вилити начинку поверх тіста.


Випікати пиріг до золотистого кольору при т-рі 180 град. С.


Немає коментарів:

Дописати коментар