середа, 12 жовтня 2016 р.

Баклажани мариновані "до свіжого часнику"



Баклажани почистити від шкірки і порізати на довгенькі брусочки розміром десь 2*5 см.



Додати жменю солі, залити холодною водою і залишити вимочуватися протягом 15-30 хвилин, щоб вийшла гіркота.


Вимочити баклажанні брусочки в соляному розчині, щоб вийшла гіркота , промити їх та проварити хвилин 7 у маринаді:
2 скл. води + 0,3 скл. оцту + лавровий лист + сіль, щоб було дещо солонувато (на 14 шт. баклажанів я варила маринад з 2 л води).

За бажанням та за смаком можна в маринад або безпосередньо на дно банки додати перець чорний та/або духм'яний горошком, листя або корінь селери, шматочок червоного пекучого перчику.

Розкласти баклажани по стерильним банкам, залити маринадом, в якому вони варилися, закатати, перевернути догори дном та укутати до повного вистигання.


Взимку злити маринад, до баклажанів додати свіжого давленого часничку або дрібно порізаної цибульки та заправити соняшниковою олією.
Смак баклажанів схожий на мариновані гриби.





баклажаны, рецепты из баклажанов, блюда из баклажан, баклажаны под грибы, консервирование, заготовки на зиму, консервування, консервація, страви із баклажанів, рецепти, покрокові рецепти, пошаговые рецепты, баклажан, страви із баклажанів, блюда из баклажанов, что приготовить из баклажанов, синенькие






Немає коментарів:

Дописати коментар