четвер, 23 лютого 2017 р.

Пиріг "Манник"



Рецепт надзвичайно легкий і смачний, пиріг вдається завжди, причому можна його готувати у багатьох варіаціях!

1 скл. манки залити 1 скл. сметани,
перемішати і залишити на 30 хв.
Далі додати:
3 яйця,
1 скл. цукру,
100-150 г розтопленого маргарину або масла,
0,5 ч.л. соди, гашеної оцтом,
1 скл. борошна.
Все ретельно перемішати - вийде тісто густини сметани (може бути густішим, все залежить від сметани, яку використовуєте).


Вилити тісто у змащену маслом форму (якщо форма силіконова - не змащувати), по бажанню посипати ягодами чи горіхами.


Я зазвичай готую подвійну порцію тіста і її вистачає на великий пиріг на все деко з духовки.


 Випікати до готовності при температурі 180° С.


Нарізати, коли вихолоне.



Мої варіації "Манника":
1. З насінням та горіхами: зверху тісто перед випіканням посипаю маком, кунжутом, родзинками, горішками, можна подрібненими шматочками шоколаду.
2. З ягодами/фруктами: зверху тісто перед випіканням посипаю ягодами (наприклад, малина, смородина, вишні) або шматочками фруктів (наприклад, абрикос чи слива). Можна також не посипати ягоди зверху, а перемішати їх разом з тістом.
3. "Зебра": в половину тіста додаю какао-порошок та, наливаючи ложкою у форму по черзі то коричневе, то біле тісто, отримуємо пиріг "Зебра", який зверху теж можна посипати насінням чи ягодами.

Це тісто дуже добре підходить для випіканняу силіконових формах. Зокрема, так як воно не пристає, при випіканні малесеньких мішок Барні дрібні детальки (очки, ручки) гарно відійдуть від форми.




рецепт тіста, пиріг, пирог, манник, випічка, кулінарний блог, покроковий рецепт, рецепт з фото, кулинарный блог, пошаговые рецепты, в поездку, на пикник, пікнік, у подорож, в поїздку, на природу, до чаю, на свято, гості, великий пиріг, на все деко, яйця, борошно, ягоди, фрукти, малина, смородина, абрикоси, сливи, горіхи, кунжут, солодке, сладкое, подарок, подарунок, манка, манна крупа, манная крупа, сметана, пиріг манник, пирог манник

четвер, 16 лютого 2017 р.

Вафельні трубочки (рецепт для електровафельниці)



Такі трубочки любимо з дитинства ми, люблять їх і наші діти. Взагалі, ще не зустрічала людини, яка була б байдужою до цих смаколиків, особиливо, коли вони начинені вареним згущеним молоком з горішками або заварним кремом.


5 яєць
1 скл. цукру
ваніль чи ванільний цукор
0,5 ч.л. розпушувача
200 г маргарину
1 скл. борошна
дрібка солі

Важливо: закручувати трубочки потрібно поки вони гарячі, так як вихолодаючи, вони стають крихкими і ламаються.







рецепт тіста, печиво, трубочки, вафлі, віфли, вафельні трубочки, вафельные трубочки, электровафельница, електровафельниця, випічка, кулінарний блог, покроковий рецепт, рецепт з фото, кулинарный блог, пошаговые рецепты, до чаю, яйця, борошно, солодке, вафельні трубочки в елекровафельниці, вафельные трубочки в электровафельнице

Імбирне печиво


Печиво надзвичайно ароматне і смачне, рецептом поділилися Іра і Наташа Глухенькі. Перший раз за цим рецептом ми з дітьми готували печиво у формі ангелочків - такі у нас були "валентинки" на День святого Валентина. З того часу рецепт полюбився і був переданий багатьом з тих, хто отримав наші "валентинки", на їхнє прохання.

Якщо розкачати тісто тоненько - десь товщиною близько 3 мм, то печиво вийде хрустким, а якщо розкачати товсеньким - печиво буде м'яким, тож кожен може підібрати під свій смак.

120 г цукру перемішати з
1 ч.л. кориці,
2 ч.л. сухого меленого імбиру та додати
1 яйце,
100 г розтопленого масла чи маргарину,
3 ч.л. меду,
200 г борошна, змішаного з
1,5 ч.л. розпушувача.

Замісити тісто, воно вийде липким, тому його потрібно покласти на деякий час в холодильник, щоб трішки затвердішало.
При розкачуванні і тісто, і поверхню, на якій розкачуємо, припорошувати борошном, щоб не прилипало.
Вирізати формочкою печиво.



Викласти печиво на припорошено борошном деко, випікати до готовності.




Таке печиво можна розписувати білковою глазуррю:
1 білок збити зі
150 г цукрової пудри,
можна додати трішечки лимонного соку (по бажанню);

або лимонно-цукровою глазуррю:
цукрову пудру змішати з лимонним соком до потрібної консистенції.




рецепт тіста, печиво, імбирне печиво, випічка, кулінарний блог, покроковий рецепт, рецепт з фото, фігурки з печива, кулинарный блог, пошаговые рецепты, в поездку, на пикник, пікнік, у подорож, в поїздку, на природу, до чаю, на свято, гості, імбир, имбирь, кориця, яйця, борошно, пряник, печиво для розпису, білкова глазур, белковая глазурь, солодке, сладкое, подарок, подарунок, валентинки

Оладки дріжджові "Шкільні"

Економ-рецепт, який виручає тоді, коли є мінісмальний набір продуктів, а хочеться чогось смачненького. Існує думка, що за схожим рецептом готували оладки у шкільних радянських столовах, звідси і назва - "Шкільні":

до 310 г теплої води додати
1 ч.л. сухих дріжджів і дати їм підійти "шапочкою".
Далі додати 0,5 ч.л. солі,
2 ст. л. цукру,
2 скл. борошна.
Все перемішати, дати підійти 1 годину.
Коли тісто підійде, не перемішуючи його, набирати необхідну кількість тіста ложкою та викладати оладки на сковорідку.






рецепт тіста, рецепт дріжджового тіста, оладки, млинці, кулінарний блог, покроковий рецепт, рецепт з фото, оладьи, блинчики, дрожжевые оладьи, дрожжевое тесто, кулинарный блог, пошаговые рецепты, перекус, в поездку, на пикник, пікнік, у подорож, в поїздку, на природу, до чаю, молоко, дріжджі, яйця, борошно, без яєць, без яиц, пісна страва, піст, постное блюдо, пост, пісне, пісний рецепт, економ-рецепт, економ-тісто, эконом-тесто, эконом-рецепт, оладьи дрожжевые школьные, оладки дріжджові шкільні

Оладки дріжджові "Пишні"



Рецептом цих оладок поділилася зі мною моя подруга Аня Кабова. Вона поливає їх згущеним молоком - неймовірна смакота! Ми теж так частенько робимо.

2 ч.л. сухих дріжджів розчинити в
400 г тепого молока, додати
2 ст.л. цукру та
1 скл. борошна.
Все перемішати та залишити на 20хв.
Далі додати 2 яйця (попередньо їх збити виделкою в окремій посудині),
0,5 ч.л. солі,
залишок борошна (всього борошна по рецепту 500 г, 1 склянку з якого ми додали до молока з дріжджами раніше),
2 ст. л. олії.
Все перемішати та залишити ще на 20 хв.


Жарити оладки на олії.


Оскільки цукру в тісті небагато, оладки майже не солодкі, тому добре підійдуть і для несолоких добавок (наприклад, м'ясного паштету), а також не будуть приторними з варенням, шоколадом чи згущеним молоком. Якщо ж хочеться солодких оладок без будь-яких добавок, тоді в тісто потрібно додати більше цукру.




рецепт тіста, рецепт дріжджового тіста, оладки, млинці, кулінарний блог, покроковий рецепт, рецепт з фото, оладьи, блинчики, дрожжевые оладьи, дрожжевое тесто, кулинарный блог, пошаговые рецепты, перекус, в поездку, на пикник, пікнік, у подорож, в поїздку, на природу, до чаю, молоко, дріжджі, яйця, борошно, оладки дріжджові пишні, оладьи дрожжевые пышные



пʼятниця, 20 січня 2017 р.

Ліниві чебуреки з лаваша



Рецепт з мережі Інтернет, дуже вдалий і швидкий.

Чебуреки виходять дуже смачними, залишаються такими і на наступний день (якщо залишаться).

Тонкий лаваш порізати на зручні шматки-заготовки з розрхунку на те, що при складанні навпіл матимемо чебурек (брала круглі тонкі лаваші і різала їх навпіл - більше одного чебурека на сковорідку за один раз не влазить, тому для мене більш зручні великі овальні лаваші, які я різала на прямокутники).



Половину заготовки змащуємо фаршем, зверху накриваємо другою половиною цього шматочка лаваша та жаримо на сковорідці.


Олії на сковорідку потрібно лити небагато, щоб чебуреки не були занадто жирними.


Якщо готові чебуреки їсти одразу - вони з хрустким краєчком, а коли трішки полежать та на наступний день - м'якенькі. І хрусткі, і м'які - дуже смачні! І що особливо радує - з тонесеньким шаром тіста.







чебуреки, лаваш, фарш, ліниві чебуреки, рецепт, покроковий рецепт, кулінарний блог, рецепт чебуреків, пошаговый рецепт, кулинарный блог, рецепт с лавашом, рецепт с фаршем, рецепт чебуреков, ленивые чебуреки, пікнік, поїздка, в дорогу, перекус, ліниві чебуреки з лаваша, ленивые чебуреки из лаваша

пʼятниця, 23 грудня 2016 р.

Піде (турецька несолодка випічка, лодочки з фаршем)


Для тіста потрібно (склянка 250 мл):
В 0,5 скл. теплої води додати 1 пач. сухих дріжджів (2 ч.л.) та 2 ч.л. цукру і дати дріжджам активно підійти.

В окремій мисці змішати:
2 яйця
1/3 скл. олії
сіль
2 ст.л. (з великою гіркою) натурального йогурта (несолодкого). Замість йогурту я пробувала додавати сметану, кисле молоко - теж виходить смачне тісто.

Додати сюди нашу дріжджову суміш та борошно (щоб тісто було м'яке).
Поставити тісто в тепле місце підходити.

Начинка:
Піджарити на суміші олії та вершкового масла дрібно порізану цибулю (2шт.),
продовжуючи жарити, додати 0,5 кг фаршу (можна і більше, щоб було багато начинки),


сюди ж додати дрібно нарізаний болгарський перець (1-3 шт., за власним смаком),
3 зубці тертого часнику (за бажанням),
1-2 ст. л. томатної пасти або пасти з болгарського перцю,
сіль,
перець,
улюблені спеції,
дрібно різані помідори (за наявності; якщо помідорів немає, їх замінить томатна паста).
Все разом перемішати, жарити до готовності.
Вкінці по бажанню можна додати дрібно різану петрушку.

Коли тісто підійшло, розділити його на 8 рівних частин.

Деко змастити олією або застелити пергаментом.

Кожен шматочок тіста розпластуємо на видовжений овал, викладаємо на нього начинку (начинку краще теж розділити на 8 частин, щоб вистачило на всі піде), формуємо вузькі довгі човники.

На 1 деко у мене вміщується 4 піде.

Зверху начинку в човниках посипати терти сиром або збитим яйцем (достатньо 2 яйця на всі 8 піде, трішки залишити для змащування).

Збитим яйцем змащуємо тісто, щоб при випічці було рум'яним.

Випікати при т-рі 200 град.



Подавати порізаними на шматочки










піде, пиде, pide, турецька страва, турецька випічка, фарш, з фаршу, страви з фаршем, страви з фаршу, рецепт покроково, рецепт з фото, кулінарний блог, тісто, випічка, несолодка випічка, для пікніка, пікнік, дріжджове тісто, пікнік, на пікнік, в дорогу, перекус, в подорож, в поїздку, пиде с фаршем, піде з фаршем

середа, 16 листопада 2016 р.

Печиво "Жолуді"

Ще один рецепт із мого шкільного записника, переписаний із радянського журналу та багато-багато разів випробуваний.

Тісто для печива:
1 яйце,
80 г розтопленого (не гарячого) маргарину,
70 г цукру,
ваніль на кінчику ножа,
сода на кінчику чайної ложки,
180 г борошна.

Від тіста відщипуємо маленький шматочок, розплескуємо його на долоні в коло, по середині кладемо 1/4 грецького горіха та замотуємо горіх в тісто, формуючи таким чином "жолуді". готові печива викладаємо на деко. Тісто пісочне, в об'ємі збільшиться не сильно, тому можна розміщувати "жолуді" досить близько один від одного. Випікаємо.
Готове печиво з одного боку вмочаємо в шоколадку глазур чи розтоплений шоколад, формуючи таким чином "шляпку жолудя", даємо глазурі висохнути.

Печиво смачне, цікаве для дітей. На осінній ярмарок пекла дочці кошик із дріжджового тіста, який потім ми наповнили горіхами, виноградом та такими "жолудями".




печиво, жолуді, пісочне тісто, горіхи, рецепт печива, покроковий рецепт, шоколадна глазур, пісочне печиво, до чаю, к чаю, для дітей, печиво жолуді, печенье жолуди, сладкая випечка, солодка випічка

Торт "Три богатирі"



Цей рецепт - один із самих перших, з яким я починала освоювати випічку торів ще в шкільні роки. До мене він потрапив від сусідки т. Валі Дубини.

Рецепт настільки простий, що підійде і для початківців, а результат - порадує всіх.

Назва торту походить від трьох видів коржів, з яких він складається:
1-й - з родзинками (можна замінити на різану курагу),
2-й - з горіхами,
3-й - з маком.

Тісто для першого коржа (просто ложкою замішуємо у мисці):
1 яйце,
0,5 скл. сметани,
0,5 скл. цукру,
0,5 скл. родзинок,
0,5 ч.л. гашеної оцтом соди,
неповна склянка борошна (неповна десь на висоту в 1 палець).

Всі інгрідієнти просто гарно змішати в мисці - тісто вийде консистенції густої сметани, та вилити у змащену форму (я вистеляю форму фольгою та змащую олією - так зручніше виймати готовий корж).
Випікати у розігрітій до 180-200 град С духовці.

Поки випікається перший корж, за тим самим рецептом замішуємо тісто на другий, тільки замість родзинок додаємо різані горіхи. Далі - на третій, де замість родзинок та горіхів додаємо мак.


Коли готові коржі вихолонуть, перемащуємо їх сметанним кремом та даємо тортові ніч постояти в холодильнику (бажано ;-), хоча ми частенько куштуємо вже через годину після приготування).


P.S. Залежно від діаметру форми, коржі можуть вийти досить високими - близько 3 см, тому, при бажанні, можна розрізати кожен з них на 2 і зробити або 2 невисоких торти, або 1 високий, просто тоді коржі краще "пропитаються" кремом.




торт, рецепт торта, три богатирі, мак, горіхи, родзинки, изюм, сметана, яйця, святковий стіл, десерт, солодкі страви, покроковий рецепт, легкий рецепт торта, крем, сметанний крем, изюм, солодке, сладкое, до чаю, к чаю, торт три богатирі, торт три богатыря, гості

Пиріжки-малишки закусочні



Рецепт колись давно знайшла на просторах мережі Інтернет і він у нас прижився одразу ж: смачно та швидко; дітям цікаво допомагати мамі; підійдуть для святкового столу, пікніка та на кожен день. В більшості випадків ви зустрінете назву "Пиріжки-малиші", однак для нас слово "малишки" більш співзвучне - ми з чоловіком саме так називаємо своїх діток.
Закусочними ці пиріжечки вважаю за їхню мініатюрність ("на 2 укуси"), а також за те, що в основному їх робимо з несолодкими нетекучими начинками (через особливості "ліпки" цих пиріжечків).

Приготування тіста:
В 1 скл. молока розтопити
200 г маргарину.
Коли суміш дещо охолоне, буде приємно теплою, а не гараяою, додати
1 пач. сухих дріжджів (11г) та
2 ст. л цукру.
Дати дріжджам підійти "шапочкою" (при цьому слідкуйте, щоб маргарин на поверхні молока не захолов суцільною плівкою, перекриваючи шлях вгору дріжджам).
Коли джріжджі активувалися, додаємо
сіль,
500-600 г борошна (борошно додаємо не все одразу, а поступово, щоб не всипати зайвого).
Замісити м'яке тісто.

В авторському рецепті сказано, що таке тісто можна не розстоювати, а формувати пиріжки з нього одразу ж. Мені ж більше подобається дати тісту постояти хвилин 15.

Далі тісто розділити на 6 частин.

З однієї частини тіста розкачуємо прямокутник (довгий і не дуже широкий), товщина якого кілька міліметрів (у мене виходять прямокутники приблизно 15*40 см).
На довгу сторону прямокутника "бордюрчиком" ("ковбаскою") викладаємо начинку. Дуже важливо: якщо начинки буде дуже багато, то тісто хоч і завернеться гарненько в рулет, однак при "розрізанні" пиріжечків воно буде розтягуватися та рватися, тому смужка начинки має бути в діаметрі десь біля 2 см.


Закручуємо з тіста рулетик, защіпуємо в нього кінці.


Далі боковою стороною долоні, рухаючи її вперед-назад ніби розрізаємо рулетик на маленькі шматочки - наші пиріжечки.


За рахунок рухів долоні "вперед-назад" пиріжечки виходять одразу заліпленими з обох боків розрізання.


Форму пиріжечків можна залишити такою, як є, а можна поставити стоячи та легенько приплюснути, дещо сильніше придавлюючи посередині.


Сформовані вироби викладаємо на змащене або вистелене пергаментом деко (оскільки тісто дріжджове, розміщуємо пиріжки не дуже близько один до одного).


Змащуємо збитим яйцем та випікаємо до готовності.


З однієї порції тіста у мене виходить прблизно 48 пиріжечків величиною біля 5-6 см в спеченому вигляді (по 8 пиріжечків з кожного рулета), які вміщаються на 2 дека для випікання. Якщо ж начинка буде досить тверда (густа та малорідинна), як, наприклад, макова або горіхова, то пиріжечки можна формувати меншими і їх кількість буде більшою.

Особливості начинки:
через особливий спосіб формування пиріжків, начинка для них має бути густою, масткою та без рідини, яка може витекти.
Найчастіше роблю "Пиріжки-малишки" з такими начинками:
1. На основі картопляного пюре (картопля зі смаженою цибулею, або грибами, або фаршем). Можна також проекспериментоувати і додати до картоплі тушковану капусту. Взагалі, на основі картопляного пюре начинки найбільш підходящі для цього рецепту.
2. Варене яйце + зелень (зелена цибуля, кріп, петрушка - хто що любить). Для більшої "масткості" я ще додаю варений рис (небагато, щоб не перебити смак інших інгрідієнтів). Також всім сподобався варіант із додаванням до цієї начинки порізаного кубиками м'яса чи ковбаски.
3. Начинки на основі творога (кисломолочного сиру): творог+зелень+сіль (якщо творог сухий, можна додати сире яйце) або творог+ цукор+сире яйце+родзинки (по бажанню). Начинка з творогом може дещо потекти - це залежить від якості творога.







пиріжки, пиріжки-малиші, пиріжки-малишки, пиріжки закусочні, для святкового столу, святковий стіл, закуски, дріжджове тісто, швидко, картопля, картопляне пюре, творог, яйця, зелень, рис, покроковий рецепт, рецепт, рецепт пиріжків, фуршетний стіл, фуршет, начинка, начинка для пиріжків, тісто для пиріжків, пиріжки несолодкі, пікнік, на пікнік, в поїздку, в подорож, перекус, з собою

вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Тісто дріжджове для булочок

Рецепт цього тіста дала мені подруга Аня Кабова, а їй - її подруга, яка працює в столовій та пече там на продаж булочки. Взагалі тісто універсальне, тобто підходить і для пиріжків, і для піци, і для пирогів та булочок. Ми ж найчастіше робимо з нього булочки з родзинками, "равлики" з корицею, маковою чи горіховою начинкою, творогом або заварним кремом

В 0,5 л. теплого молока або води додати
1 маленький пакетик сухих дріжджів (2 ч.л.), дати підійти дріжджовій "шапочці".
В окремій посудині 2 яйця змішати з
0,5 - 1 скл. цукру (хто скільки любить),
4 ст.л. - 0,5 скл. олії,
2 яйця,
ваніль (на кінчику ножа).
Додати розведені дріжджі,
роздинки та цукати (по бажанню),
1 кг боршна та вимішати тісто.

Дати тісту гарно підійти і, змащуючи руки олією, сформувати з нього булочки, викласти на змащене олією деко. Сформованим булочкам дати підійти, змастити збитим яйцем та випікати при температурі 200 - 220 град. С (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
Після того, як виймаю булочки з духовки, трішки збрискую їх водою та накриваю рушничком, щоб не були сухими.

(ми робимо булочки з родзинками, "равлики" з корицею, маковою чи горіховою начинкою, творогом або заварним кремом


Для "равликів" з корицею: тісто розкачати прямокутником 20*30 шаром 0,5 см, змастити олією або розтопленим вершковим маслом (щоб кориця не висипалася, а прилипала до тіста) та посипати сумішшю цукру з корицею, завернути в рулет, розрізати на шматочки товщиною 2-3 см.

P.S. Моя подруга випікає багато булочок, коли охолонуть - фасує порціями в пакетики та кладе в морозилку. Потім при потребі дістає, розморожує та підігріває в мікрохвильовці і має теплі булочки до чаю. У мене до заморозки ще жодного разу не доходило - все з'їдалося за найближчу добу.



тісто, тісто для булочок, булочки, рогалики, пиріжки, пиріг, дріжджове тісто, рогалики, тісто для рогаликів, рецепт приготування дріжджового тіста, покроковий рецепт, кулінарний блог, рецепти випічки, випічка, тесто, дрожжевое тесто, пошаговый рецепт, кулинарный блог, выпечка, рецепты выпечки, тесто для пиццы, пицца, рогалики, тесто для рогаликов, пирожки, тесто для булочек, пи рог, тесто для пирога, булочки с корицей, булочки з корицею

Дріжджовий пиріг з яблуками



Загалом, тісто, яке я використовую для цього пирога, є універсальним, з нього виходить смачна і піца, і пиріжки, і пироги.

250 мл молока трішки підігріти, щоб було ледь тепле, та додати
0,5 ст. л цукру і
2 ч.л. сухих дріжджів. Дати дріжджам підійти "шапочкою".
Поки дріжджі піжходять, в іншій посудині (в якій будемо вимішувати тісто) змішати
1 яйце з
1,5 ст. л. цукру (якщо любите солодке тісто, можна цукру додати трішки більше),
0,5 ч. л. солі,
6 ст. л. олії
та додати молочно-дріжджову суміш,
все легенько перемішати та додати
500 г борошна

Ще нам знадобиться додатково 1 яйце для змащування поверхні пирога.

Для начинки: яблука, цукор.

Замісити м'яке тісто, дати йому підійти.

Коли тісто майже підійшло, починаємо робити начинку (наперед її не роблю, щоб яблука не встигли сильно пустити сік):
яблука тремо на буряковій тертці (я яблука не чищу, після випікання пирога шкірочка у начинці не відчувається), та змішуємо їх з цукром (кулькість цукру на свій смак).

Коли тісто збільшить вдвічі, обім'яти його та розділити на 2 частини: більшу (2/3), яка буде основою пирога, та меншу (1/3), з якої зробимо прикраси.

Деко, в якому будемо випікати пиріг, змастити олією.

Більшу частину тіста руками, змащеними в олії, розпластати по всій поверхні дека (у мене деко від духовки 40*36).
Викладаємо поверх тіста начинку, не доходячи до краю 1 см.
Якщо яблука все-таки встигли сильно пустити сік, можна його трішки надбрати, а в саму начинку додатки трішки крохмалю.



Із меншого шматочка тіста формуємо прикраси: можна зробити "рамочку" по периметру та сіточку діагональними смужками, можна вирізати квіточки-листочки - будь-які прикраси, яких забажає душа.



Залишаємо пиріг трішки підійти. Перед випіканням змащуємо поверхню пирога збитим яйцем, щоб він був рум'яним, по бажанню (але не обов'язково) посипаємо маком або кунжутом та ставимо випікати при температурі 200 град. С.





P.S. Також з цього тіста випікала кошик для горішків, печива та пиріжечків на свято у школу, і велику калиту для шкільних вечорниць (тактяк ці вироби були без начинки, то в тісто додавала більше цукру, а також лимонну цедру)




тісто, тісто для піци, піца, рогалики, пиріжки, пиріг, пиріг з яблуками, дріжджове тісто, рогалики, тісто для рогаликів, економ-тісто, рецепт приготування дріжджового тіста, покроковий рецепт, кулінарний блог, рецепти випічки, випічка, тесто, дрожжевое тесто, пошаговый рецепт, кулинарный блог, выпечка, рецепты выпечки, тесто для пиццы, пицца, рогалики, тесто для рогаликов, пирожки, тесто для пирожков, пирог, тесто для пирога, яблоки, пирог с яблоками, пиріг з яблуками, палпатина, палпатіна, наші улюблені рецепти, наши любимые рецепты, дрожжевой пирог с яблоками, дріжджовий пиріг з яблуками, яблочный пирог, яблучний пиріг, яблука, яблуко, яблоко, украшение пирога, способы формовки теста, вироби з тіста, изделия из теста, тесто для яблочного пирога

Швидкий бісквітний рулет


Цю випічку я б назвала економною, швидкою. При цьому, рулет неймовірно смачний та подобається всім!!! Він може стати справжньою паличкою-виручалочкою перед приходом несподіваних гостей. До того ж, за рахунок варіацій з начинками, кожного разу матиме свій особливий смак.

Інгрідієнти:
3 яйця
0,5 скл. цукру
0,5 скл. борошна
1 ч.л. розпушувача

Начинка:
в якості начинки модна використати варення, повидло, варене згущене молоко, варене згущене молоко + подрібнені горіхи, заварний крем, сметанний крем, сметанний крем + ягоди чи шматочки фруктів (наприклад, банан чи полуниця). Я найчастіше роблю такий рулет із начинкою з яблучного повидла, перебитого блендером з лимоном (лимон зі шкіркою)., або ж із вареного згущеного молока з подрібненими горіхами.

Приготування тіста:
Білки збити з цукром до стійких піків.
Потихеньку, щоб не осадити збиті білки, вмішати по одному жовтки.
Далі, потихеньку дерев'яною чи силіконовою лопаткою, вимішуючи знизу догори, додати борошно, перемішане з розпушувачем (якщо білки збилися дуже гарно, можна і без розпушувача).

На деко від духовки застелити фольгу, змастити олією.


Готове тісто вилити на деко та розрівняти по всій площині (роблю це лопаткою для торта - швидко і зручно), випікати при 180 град. до легкого рум'янцю.
Важливо не пересушити корж, щоб не був крихким!

Поки корж печеться, наготовути чистий кухонний рушничок, в якому будемо закручувати рулет.

Як тільки виймемо деко з готовим коржем з духовки, одразу накриваємо його зверху рушничком, беремо за кінчики фольги і разом з рушничкои перевертємо корж (рушник буде знизу, а потім корж і з самого верху фольга).


Фольгу шкидко знімаємо і разом з рушничком закручуємо тісто, надаючи йому форму рулета.



В такому вигляді наш рулет охолоджується, а потім його розмотуємо, забираємо рушничок та, змастивши начинкою, знову закуручуємо.


Всі дії по завертанню гарачого рулета потрібно робити дуже шкидко, адже охолоджуючись, він не буде закручуватися, а стане ломатися.
Охолоджену бісквітку заготовку розкручуємо, змащуємо начиною та знову скручуємо в рулет.



Готовий рулет можна зверху для краси притрусити цукровою пудрою або полити глазуррю.


Варіанти начинок для рулета:
1. Заварний крем.
2. Сметанний крем (можна зверху по крему викласти ягоди або різані банани; порізаний різнокольоровий мармелад - буде яскраво)
3. Масляний крем
4. Фруктове повидло або ягідне варення (особливо смачно яблучне повидло, перебите в блендері з лимоном (лимон молоти з шкіркою, лише вийняти кісточки))
5. Варене згущене молоко (можна додати подрібнені смажені горіхи)
6. Нутелла (в тому числі домашня, з подрібненими горіхами)
тощо.




бісквит, рулет, бісквитній рулет, тісто, рецепт приготування рулету з бісквітного тіста, покроковий рецепт, кулінарний блог, рецепти випічки, торт, бисквит, рулет, бисквитный рулет, тесто, бисквитное тесто, рецепт, пошаговый рецепт, кулинарный блог, выпечка, рецепты выпечки, солодке, сладкое, гості, гости, яйця, подарок, подарунок, до чаю, к чаю