Цей рецепт - один із самих перших, з яким я починала освоювати випічку торів ще в шкільні роки. До мене він потрапив від сусідки т. Валі Дубини.
Рецепт настільки простий, що підійде і для початківців, а результат - порадує всіх.
Назва торту походить від трьох видів коржів, з яких він складається:
1-й - з родзинками (можна замінити на різану курагу),
2-й - з горіхами,
3-й - з маком.
Тісто для першого коржа (просто ложкою замішуємо у мисці):
1 яйце,
0,5 скл. сметани,
0,5 скл. цукру,
0,5 скл. родзинок,
0,5 ч.л. гашеної оцтом соди,
неповна склянка борошна (неповна десь на висоту в 1 палець).
Всі інгрідієнти просто гарно змішати в мисці - тісто вийде консистенції густої сметани, та вилити у змащену форму (я вистеляю форму фольгою та змащую олією - так зручніше виймати готовий корж).
Випікати у розігрітій до 180-200 град С духовці.
Поки випікається перший корж, за тим самим рецептом замішуємо тісто на другий, тільки замість родзинок додаємо різані горіхи. Далі - на третій, де замість родзинок та горіхів додаємо мак.
Коли готові коржі вихолонуть, перемащуємо їх сметанним кремом та даємо тортові ніч постояти в холодильнику (бажано ;-), хоча ми частенько куштуємо вже через годину після приготування).
P.S. Залежно від діаметру форми, коржі можуть вийти досить високими - близько 3 см, тому, при бажанні, можна розрізати кожен з них на 2 і зробити або 2 невисоких торти, або 1 високий, просто тоді коржі краще "пропитаються" кремом.
торт, рецепт торта, три богатирі, мак, горіхи, родзинки, изюм, сметана, яйця, святковий стіл, десерт, солодкі страви, покроковий рецепт, легкий рецепт торта, крем, сметанний крем, изюм, солодке, сладкое, до чаю, к чаю, торт три богатирі, торт три богатыря, гості
Немає коментарів:
Дописати коментар