Проста страва на кожен день. Однак моя особиста симпатія до таких перепічок пов'язана з їх приготуванням в духовці, адже не витрачається зайвий час на стояння біля плити, а також є можливість уникнути смаження на олії.
Інгредієнти:
350 г кабачка (кількість орієнтовна)
100 г твердого сиру
2 яйця
0,5 ч. л. розпушувача
2 ст.л. борошна
сіль, перець - за смаком
50 г солодкої кукурудзи (консервована чи варена) - за бажанням
Кабачок натерти на тертці, трішки посолити та залишити, щоб пустив сік.
Хвилин через 15 сік відтиснути, він для страви не потрібен.
Твердий сир також потерти на тертці (краще на дрібніші й тертці).
До кабачка додати потертий сир та кукурудзу (можна без неї), всі інші інгредієнти.
Перемішати тісто до однорідного стану. Готове тісто має бути консистенції густої сметани, без зайвої рідини.
Духовку розігріти до температури 200 град. С.
Деко застелити пергаментом для запікання, викласти на нього кабачкове тісто у вигляді круглих перепічок (млинців) діаметром 10 см, або розрівняти одним суцільним коржем.
Випікати орієнтовно 25 хв. (на перепічках має почати з'являтися легка золотинка).
Якщо перепічка випікалася суцільним коржем - після вихолонення розрізати її на порційні шматочки.
Немає коментарів:
Дописати коментар