неділя, 18 грудня 2022 р.

Печиво "Сердечка" у формі на газовій плиті


Таке печиво роблю у стрій бабусиній формі, яка призначена для газової плити.

Взагалі рецептів тіста для такого печива є багато. Наразі користуюсь таким.


Інгредієнти:

100 г вершкового масла холодного;

100 г смальцю холодного;

300 г борошна (кількість орієнтовна, може піти трішки більше);

2 ст.л. крохмалю;

2 яйця;

0,5 скл. цукру;

дрібка солі;

1 ч.л. розпушувача для печива;

ваніль на кінчику ножа або пакетик ванільного цукру.


Приготування:

В миску просіяти 250 г борошна, додати розпушувач, дрібку солі (якщо смалець не солоний) та 2 ст.л. крохмалю.

Туди ж потерти на крупній тертці масло та додати смалець. Борошно з жиром руками перетерти на крихту.

До крихти додати яйця, цукор та ваніль, все перемішати. Додати ще борошна, щоб тісто не липло до рук, було  електричним, але не дуже м'яким (тісто має бути матовим, бо коли воно блискуче - швидше за все, борошна мало і при смаженні печив з них буде витікати жир).


З тіста скачати кульки діаметром близько 3,5 см.

Форму поставити прогріватися на вогні.

Коли вона гарно прогріється - злегка всередині обидві половинки змастити олією (щоб олія не текла) та викласти кульки з тіста (по одній на кожне сердечко, ближче до центру). Притиснути дугою половиною форми.

Вогонь для випікання має бути не дуже великим, бо печиво почне швидко горіти і не буде пропікатися. 

Через кілька хвилин форму перевернути на другу сторону і ще кілька хвилин випікати печиво з другого боку.

Тісто досить жирне, тому форму змащувати олією більше не потрібно, печиво гарно виймається.


Якщо при випіканні печива з форми починає витікати багато жиру - швидше за все, в тісто додано мало борошна і його варто додати ще.

З однієї порції у мене вийшло близько 38 печив.











Немає коментарів:

Дописати коментар