Легкий у приготуванні, смачний і неймовірно красивий пиріг!
Інгредієнти:
2 яйця,
150 г цукру,
60 г (це приблизно 1/3 склянки) олії,
2 апельсини,
200-250 г борошна,
16 розпушувача,
дрібка солі,
масло для змащування форми
Приготування:
Яйця збити зі 150 г цукру до певного побіління (можна виделкою, цього достатньо).
По трішки додати 60 г олії, продовжуючи збивати.
Натерти на дрібній тертці цедру з 1 апельсина та вичавити з нього сік (у мене виходить близько 80 мл соку). Додати цедру та сік до тіста, гарно вимішати.
Додати дрібку солі та частинами (не все одразу) додавати борошно, перемішане з розпушувачем. Може знадобитися не вся кількість борошна, адже кількість апельсинового соку в різних апельсинів буде різною). Тісто має бути як густенька сметана. Все гарно перемішати.
Форму (орієнтовний діаметр форми - від 20 см) вистелити фольгою, змастити маслом або олією, посипати цукром.
Другий апельсин порізати на тонкі скибочки, викласти їх в один шар на дно форми.
!!! Шкірка апельсина може мати легку гірчинку, тому для тих, кому така цитрусова гірчинка не подобається, шкірку з апельсина краще почистити.
Зверху на апельсини вилити тісто.
Випікати при 180°С 35-40 хвилин.
Готовий пиріг у формі накрити зверху дощечкою або тарілкою і перевернути. Акуратно зняти фольгу.
Пиріг виходить ароматним, м'якеньким всередині.
Немає коментарів:
Дописати коментар