вівторок, 5 січня 2021 р.

Апельсиновий пиріг


Легкий у приготуванні, смачний і неймовірно красивий пиріг!

Інгредієнти:

2 яйця,

150 г цукру,

60 г (це приблизно 1/3 склянки) олії,

2 апельсини,

200-250 г борошна,

16 розпушувача,

дрібка солі,

масло для змащування форми


Приготування:

Яйця збити зі 150 г цукру до певного побіління (можна виделкою, цього достатньо).


По трішки додати 60 г олії, продовжуючи збивати.

Натерти на дрібній тертці цедру з 1 апельсина та вичавити з нього сік (у мене виходить близько 80 мл соку). Додати цедру та сік до тіста, гарно вимішати.

Додати дрібку солі та частинами (не все одразу) додавати борошно, перемішане з розпушувачем. Може знадобитися не вся кількість борошна, адже кількість апельсинового соку в різних апельсинів буде різною). Тісто має бути як густенька сметана. Все гарно перемішати.


Форму (орієнтовний діаметр форми - від 20 см) вистелити фольгою, змастити маслом або олією, посипати цукром.

Другий апельсин порізати на тонкі скибочки, викласти їх в один шар на дно форми.

!!! Шкірка апельсина може мати легку гірчинку, тому для тих, кому така цитрусова гірчинка не подобається, шкірку з апельсина краще почистити.


Зверху на апельсини вилити тісто.


Випікати при 180°С  35-40 хвилин.


Готовий пиріг у формі накрити зверху дощечкою або тарілкою і перевернути. Акуратно зняти фольгу.


Пиріг виходить ароматним, м'якеньким всередині.









Немає коментарів:

Дописати коментар