Часто зберегти справжній смак та аромат улюбленої зелені - велика проблема, адже при сушінні, варінні чи заморожуванні він втрачається або зовсім змінюється.
Особливо актуальним це питання є для такої ароматної пряності як базилік.
Для збереження базилікового аромату можна зробити наступне:
Листя базиліку подрібнити у блендері з незначним додаванням олії та краплі лимонного соку (в крайньому випадку можна замінити оцтом). По бажанню можна одразу ж додати сіль.
Таку базилікову пасту можна зберігати в холодильнику, зробивши на поверхні "пробку" з олії, або ж порційно заморозити.
базилік заготовка базиліка на зиму базилік морожений соус із базиліка базилік для соусу заготовки на зиму зелень кулінарний блог покрокові рецепти рецепт з фото базилик заготовка базилика на зиму заморозка базилика соус из базилика зелень кулинарный блог рецепты с фото пошаговые рецепты
Немає коментарів:
Дописати коментар