Печиво надзвичайно ароматне і смачне, рецептом поділилися Іра і Наташа Глухенькі. Перший раз за цим рецептом ми з дітьми готували печиво у формі ангелочків - такі у нас були "валентинки" на День святого Валентина. З того часу рецепт полюбився і був переданий багатьом з тих, хто отримав наші "валентинки", на їхнє прохання.
Якщо розкачати тісто тоненько - десь товщиною близько 3 мм, то печиво вийде хрустким, а якщо розкачати товсеньким - печиво буде м'яким, тож кожен може підібрати під свій смак.
120 г цукру перемішати з
1 ч.л. кориці,
2 ч.л. сухого меленого імбиру та додати
1 яйце,
100 г розтопленого масла чи маргарину,
3 ч.л. меду,
200 г борошна, змішаного з
1,5 ч.л. розпушувача.
Замісити тісто, воно вийде липким, тому його потрібно покласти на деякий час в холодильник, щоб трішки затвердішало.
При розкачуванні і тісто, і поверхню, на якій розкачуємо, припорошувати борошном, щоб не прилипало.
Вирізати формочкою печиво.
Викласти печиво на припорошено борошном деко, випікати до готовності.
Таке печиво можна розписувати білковою глазуррю:
1 білок збити зі
150 г цукрової пудри,
можна додати трішечки лимонного соку (по бажанню);
або лимонно-цукровою глазуррю:
цукрову пудру змішати з лимонним соком до потрібної консистенції.
рецепт тіста, печиво, імбирне печиво, випічка, кулінарний блог, покроковий рецепт, рецепт з фото, фігурки з печива, кулинарный блог, пошаговые рецепты, в поездку, на пикник, пікнік, у подорож, в поїздку, на природу, до чаю, на свято, гості, імбир, имбирь, кориця, яйця, борошно, пряник, печиво для розпису, білкова глазур, белковая глазурь, солодке, сладкое, подарок, подарунок, валентинки
Немає коментарів:
Дописати коментар