Рецептом різних видів печива "з тріщинками" поділилася на просторах ФБ пані Марина Гармаш. Рецепти вдалі і нескладні, інгредієнти доступні, а печиво - дуже смачне. Фаворитом для нас стало шоколадне.
Інгредієнти:
2 яйця,
1 склянка цукру,
ваніль,
дрібка солі,
4 ст.л. какао,
5 ст.л. олії рафінованої,
1 ч.л. розпушувача,
1 скл. борошна (250 г)
цукрова пудра (для обвалювання печива)
Приготування:
2 яйця збити з 1 склянкою цукру та дрібкою солі (збивати близько 5 хвилин).
Додати 5 столових ложок рафінованої олії, перемішати.
Окремо змішати 4 столові ложки какао, 1 чайну ложку розпушувача та 1 склянку борошна. Цю суміш додати до рідких інгредієнтів та перемішати до однорідного стану.
Готове тісто поставити у холодильник на пару годин, щоб воно стало твердішим. Хоча коли у мене обмаль часу, я у холодильник тісто не ставлю, а формую печиво одразу.
З тіста сформувати кульки діаметром приблизно 1,5 см. Кожну кульку обваляти у цукровій пудрі та викласти на деко, щоб між ними була відстань по кілька сантиметрів, бо при випіканні печиво почне розплющуватися.
Випікати 10 хв. при т-рі 180 °С (печиво буде м'яким). Якщо пекти трішки довше, печиво стане твердим та хрустким, як сухарик. Тож кожен може підібрати варіант на свій смак.
Таке печиво виглядає ефектно і чудово підходить на подарунок.
Немає коментарів:
Дописати коментар