четвер, 28 квітня 2022 р.

Шоколадне печиво з тріщинками (на олії)

 


Рецептом різних видів печива "з тріщинками"  поділилася на просторах ФБ пані Марина Гармаш. Рецепти вдалі і нескладні, інгредієнти доступні, а печиво - дуже смачне. Фаворитом для нас стало шоколадне.

Інгредієнти:

2 яйця,

1 склянка цукру,

ваніль,

дрібка солі,

4 ст.л. какао,

5 ст.л. олії рафінованої,

1 ч.л. розпушувача,

1 скл. борошна (250 г)

цукрова пудра (для обвалювання печива)


Приготування:

2 яйця збити з 1 склянкою цукру та дрібкою солі (збивати близько 5 хвилин).

Додати 5 столових ложок рафінованої олії, перемішати.

Окремо змішати 4 столові ложки какао, 1 чайну ложку розпушувача та 1 склянку борошна. Цю суміш додати до рідких інгредієнтів та перемішати до  однорідного стану.

Готове тісто поставити у холодильник на пару годин, щоб воно стало твердішим. Хоча коли у мене обмаль часу, я у холодильник тісто не ставлю, а формую печиво одразу.

З тіста сформувати кульки діаметром приблизно 1,5 см. Кожну кульку обваляти у цукровій пудрі та викласти на деко, щоб між ними була відстань по кілька сантиметрів, бо при випіканні печиво почне розплющуватися.

Випікати 10 хв. при т-рі 180 °С (печиво буде м'яким). Якщо пекти трішки довше, печиво стане твердим та хрустким, як сухарик. Тож кожен може підібрати варіант на свій смак.

Таке печиво виглядає ефектно і чудово підходить на подарунок.

Немає коментарів:

Дописати коментар