Для мене це не лише улюблений торт всіх моїх дітей, а й справжня "паличка-виручалочка", коли хочеться зробити щось таке, щоб було і легким, і до смаку всім прийшлося. Одним словом, в моїй сім'ї цей торт - безпрограшний варіант.
В даному рецепті подано мою інтерпретацію збирання та наповнення цього торту - не горизонтальними коржами, а окремими кубиками, вмоченими в крем, та з додаванням вишень для кислинки.
Якщо часу обмаль, то подавати цей торт можна практично одразу після його приготування.
Для шоколадного бісквіта потрібно (ФОРМА ДЛЯ ВИПІКАННЯ має бути НЕ МЕНШЕ 22 см в діаметрі!!!):
2 великих яйця
1/3 - 1/2 склянки олії (чим більше какао, тим більше олії)
1 склянка молока
ваніль
2 скл. цукру
1,5 ч.л. соди
1,5 ч.л. розпушувача
4-6 ст. л. како
2 скл. борошна
1 скл. крутого кип'ятку
Для крему необхідно:
сметана
цукор
ванілін на кінчику ножа або 1 пакетик ванільного цукру (по бажанню)
Для збору торта також потрібні вишні (свіжі або консервовані), сік з яких потрібно відцідити.
Приготування:
Спочатку готуємо суху суміш для шоколадного бісквіта:
змішуємо 2скл. цукру з 4-6 ст. л. какао, додаємо 2 скл. борошна, 1,5 ч.л. соди, 1,5 ч.л. розпушувача та знову гарно все перемішуємо
Окремо збиваємо 2 яйця з 1/3 - 1/2 скл. олії, 1 скл. молока та ваніллю
Форму, в якій буде випікатися бісквіт, вистелити фольгою, змастити олією та притрусити злегка борошном. Важливо: діаметр форми має бути не менше 22 см!!! Інакше тісто може не пропектися як слід.
Додати до рідкої яєчно-молочної суміші суху борошняну з какао, все гарно вимішати
В самому кінці влити 1 скл. крутого кип'ятку.
Швиденько гарно перемішати тісто та вилити його у підготовлену форму.
Випікати бісквіт до готовності при т-рі 180-170°С. Готовий корж вийняти з форми та дати йому добре вихолонути.
Гарно випечений бісквіт хоч і є досить щільним, однак має пористу структуру:
В даному рецепті подано мою інтерпретацію збирання та наповнення цього торту - не горизонтальними коржами, а окремими кубиками, вмоченими в крем, та з додаванням вишень для кислинки.
Якщо часу обмаль, то подавати цей торт можна практично одразу після його приготування.
Для шоколадного бісквіта потрібно (ФОРМА ДЛЯ ВИПІКАННЯ має бути НЕ МЕНШЕ 22 см в діаметрі!!!):
2 великих яйця
1/3 - 1/2 склянки олії (чим більше какао, тим більше олії)
1 склянка молока
ваніль
2 скл. цукру
1,5 ч.л. соди
1,5 ч.л. розпушувача
4-6 ст. л. како
2 скл. борошна
1 скл. крутого кип'ятку
Для крему необхідно:
сметана
цукор
ванілін на кінчику ножа або 1 пакетик ванільного цукру (по бажанню)
Для збору торта також потрібні вишні (свіжі або консервовані), сік з яких потрібно відцідити.
Приготування:
Спочатку готуємо суху суміш для шоколадного бісквіта:
змішуємо 2скл. цукру з 4-6 ст. л. какао, додаємо 2 скл. борошна, 1,5 ч.л. соди, 1,5 ч.л. розпушувача та знову гарно все перемішуємо
Окремо збиваємо 2 яйця з 1/3 - 1/2 скл. олії, 1 скл. молока та ваніллю
Форму, в якій буде випікатися бісквіт, вистелити фольгою, змастити олією та притрусити злегка борошном. Важливо: діаметр форми має бути не менше 22 см!!! Інакше тісто може не пропектися як слід.
Додати до рідкої яєчно-молочної суміші суху борошняну з какао, все гарно вимішати
В самому кінці влити 1 скл. крутого кип'ятку.
Швиденько гарно перемішати тісто та вилити його у підготовлену форму.
Випікати бісквіт до готовності при т-рі 180-170°С. Готовий корж вийняти з форми та дати йому добре вихолонути.
Гарно випечений бісквіт хоч і є досить щільним, однак має пористу структуру:
Коли бісквіт вихолонув, розрізати його на 2 коржі так, щоб нижній корж був товщиною близько 1 см - це буде основа торта, на яку далі будемо викладати шматочки бісквіта з кремом та вишні.
Верхній корж розрізати на квадрати розміром приблизно 2-3 см.
Приготувати крем: сметану жирністю не менше 20% збити до пишності. Додати цукор та збити до розчинення цукру. Можна додати ваніль. Крем не має бути рідким, щоб він гарно тримався на шматочках бісквіта, не сткав з них.
Якщо крем рідкий, можна додати згущувач сметани.
Збирання торта:
Нижній цілий корж змастити кремом та викласти на нього вишні.
Далі кожен квадрат верхнього коржа вмочати в крем та викладати поверх вишень, формуючи гірку. Після шару шматоків бісквіта з кремом знову викласти шар вишень і так далі.
Збирання торта:
Нижній цілий корж змастити кремом та викласти на нього вишні.
Далі кожен квадрат верхнього коржа вмочати в крем та викладати поверх вишень, формуючи гірку. Після шару шматоків бісквіта з кремом знову викласти шар вишень і так далі.
Зверху торту бажано вишні не викладати, бо можуть пустити на сметану сік і це виглядатиме не дуже гарно.
За бажанням, можна готовий торт прикрасити тертим шоколадом.
За рахунок того, що кожен шматочок бісквіту був вмочений в крем, торт має дуже легку та соковиту структуру. А вишня чудово поєднується зі смаком шоколаду.
За рахунок того, що кожен шматочок бісквіту був вмочений в крем, торт має дуже легку та соковиту структуру. А вишня чудово поєднується зі смаком шоколаду.
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, шоколадний торт, шоколадний бісквіт, сметанний крем, вишні, смачний торт, до чаю, гості, в гості, для гостей, на святковий стіл, какао, молоко, шоколад на кип'ятку, шоколадный торт, шоколадный бисквит, шоколад на кипятке, вкусный торт, рецепт шоколадного торта, на праздник. на праздничный стол, в гости, для гостей, к чаю, торт с вишнями, десерт, сладкое, солодке, солодощі, смаколики, торт з вишнями, сметанный крем, простой рецепт торта
Немає коментарів:
Дописати коментар