середа, 2 жовтня 2019 р.

Толстолоб маринований (із заливкою маринадом)

Рибу порізати на невеликі шматочки


Окремо зварити маринад (з розрахунку на 3 кг риби):
До 1 л води додати 1 склянку солі, 1 склянку цукру, перець чорний горошком, кілька лаврових листків, коріандр.
Коли все закипить, додати 1 склянку оцту.
Маринад остудити.


Рибу залити маринадом та залишити маринуватися в холодильнику на 12 годин.


Перед вживанням оселедець заправити цибулею, олією, мелений перцем, коріандром за смаком.

Зберігається в холодильнику до тижня.

Толстолоб, маринований у власному соку

Рибу (будь-яку річкову, у мене - толстолоб) порізати на невеликі шматочки


Цибулю порізати півкільцями


Окремо змішати сіль з цукром у співвідношенні 4:1 (у мене пішло десь 2 ст.л. солі і, відповідно, 0,5 ст.л. цукру).
Рибу перемішати з цибулею, посолити за смаком, додати також за смаком 9% оцет, чорний мелений перець, перець горошком, лавровий лист.


Все гарно перемішати, накрити тарілкою і поставити зверху щось важке, щоб риба пустила сік.


Залишити рибу маринуватися в холодильнику. Через 12 годин рибу спробувати на сіль, оцет і, якщо потрібно, досолити або додати ще оцту. Залишити маринуватися ще на 12 годин.
Потім додати до маринаду олію і оселедець готовий до споживання.

Зберігається до тижня, але довше він і не залежується, оскільки дуже смачний. А цибуля з такого оселедця з'їдається першою!

понеділок, 30 вересня 2019 р.

Риба смажена маринована


Цікава та смачна страва для тих, хто полюбляє рибу та кому хочеться урізноманітнити буденну смажену, холоджену рибу чи рибну юшку чимось новеньким.

Інгредієнти:
1 кг риби
велика морквина (можна без моркви)
2 великі цибулини
0,5 склянки олії
0,5 склянки цукру
0,5 склянки оцту
сіль
1 пач. кетчупу "Чилі"

Приготування:
Рибу порізати на невеликі шматочки


Посолити, обваляти в борошні та посмажити на олії.



Окремо приготувати маринад з овочами:
Моркву потерти на крупній тертці,


цибулю порізати півкільцями


та все разом злегка обсмажити на олії.


Взагалі, овочі в маринаді виходять дуже смачні та з'їдаються навіть швидше за рибу, тож їх сміливо можна готувати більше.
Додати до овочів залишок олії, цукор, сіль, оцет, кетчуп "Чилі", дати закипіти.


В емальований посуд викладаємо шарами рибу, прослоюючи її маринадом з овочами.





Верхній шар має бути маринад.
Накриваємо тарілкою, притискаємо зверху чимось важким, щоб маринад гарно покрив всю рибу.


 Даємо рибі добу настоятися в холодильнику.


Ще одна варіація маринування (без моркви):
Жарену рибу викласти шарами, промежовуючи їх сирою різаною цибулею.
Зварити маринад з олії, цукру, солі, оцту, кетчупу та киплячим маринадом залити рибу. Притиснути тарілкою з вантажем, дати настоятися добу.

субота, 21 вересня 2019 р.

Ожинова наливка

Вино має насичений смак та густий червоний колір.

Інгредієнти:
2,5 л ожини (не митої)
0,5 л цукру

Ожину засипати в банку чи бутиль шарами, пересипаючи їх цукром.
Гарно все струсити, щоб ожина переміщалася з цукром.


Закрити марлею та залишити на 3 дні, щоб ягоди пустили сік (слідкувати, щоб верхні ягоди не почали псуватися, періодично струшувати їх).
Потім закрити банку резиновою рукавичкою, в якій голкою зробити 1 прокол, та залишити бродити на 60-90 днів (у мене бродить менше).
Коли бродіння закінчить, відцідити ягоди, наливку перелити у скляні пляшки.

Ожинове вино


Вино з ожини має приємний смак та надзвичайно гарний колір. Рецепти його приготування є різні, мною випробуваний саме цей, який прийшовся до смаку з першого разу.

Інгредієнти:
2 кг ожини,
1,5 л води,
1 кг цукру

Приготування:
2 кг ожини (не мити) потовкти в емальованій каструлі. Товкти не дуже дрібно, бо потім буде важко відціджувати.


Додати 1,5 л води та 400 г цукру. Все гарно перемішати, щоб цукор розчинився, каструлю накрити марлею та залишити в теплому місці бродити на 3-4 дні (за цей час утвориться смачненький ожиновий сидр). Бажано помішувати його дерев'яною ложкою 2-3 рази на день.


Через 3 дні все процідити через ситечко та марлю, жмих гарно віджати та викинути.
До рідини додати ще 300 г цукру, розмішати до розчинення цукру та поставити в банці під рукавичку (якщо накривати рукавичкою - то зробити в ній 1 отвір голкою, не більше !!!) або під гідрозатвор бродити при т-рі 25 градусів ще 5-6 днів.
Далі надлити склянку вина в каструлю, трішки його підігріти та додати ще 300 г цукру. Розмішати до повного розчинення та вилити назад у вино. Знову накрити рукавичкою або гідрозатвором, дати вибродитися протягом 90 - 120 днів (у мене при першому приготуванні вино бродило всього місяць, але результат вийшов смачний).
Ще раз процідити, розлити в пляшки.


субота, 2 березня 2019 р.

Моркв'яний пиріг


Дуже простий, доступний рецепт пирога із серії економ-рецептів, який, до того ж, швидко готується.

Інгредієнти:
3-4 морквини (щоб вийшло приблизно 3 склянки тертої)
4 яйця
1 склянка рафінованої олії
2 склянки цукру
2 ч.л. кориці
0,5 ч.л. солі
1 ч.л. соди (не гасити)
1 ч.л. розпушувача
1 скл. подрібнених горіхів
2 скл. борошна

Згідно оригінального рецепту моркву потрібно потерти на самій дрібній тертці, додати яйця та олію.
Я ж, для прискорення процесу, подрібнюю її блендером, попередньо порізавши на невеликі шматочки.


У мене блендер для рідкого, тому спочатку вбиваю в чашу 4 яйця і з ними по 1 морквині подрібнюю всю моркву.




Десь на третій морквинці маса в чаші блендера стає густою, тому вливаю 1 склянку олії і продовжую подрібнювати моркву, що залишилася.


Далі до моркв'яної маси додати1 скл. подрібнених горіхів, 2 скл. цукру, 2 ч.л. кориці, по 1 ч.л. соди та розпушувача для печива, 0,5 ч.л. солі.


Все перемішати. Додати 2 склянки борошна і гарно вимішати ложкою.


Готове тісто вилити у змащену маслом форму та випікати при температурі 175 °С до готовності.


Час випікання залежить від розмірів форми. По структурі виходить як злегка вологий, пухкий, приємний пряно-горіховий бисквіт. Смак моркви не відчувається.


Тіста виходить багато, тому можна пекти моркв'яної пиріг на велике деко (у мене приблизно 40*30 см), тоді він буде висотою біля 2-3 см. Різати на порційні шматочки після того, як він вихолоне.


Або можна випікати у меншій формі і отримати високий моркв'яно-горіховий бисквіт, який можна після того, як він вихолоне, розрізати на декілька коржів, перемастити кремом (сметанним або сирним) і отримати торт.




рецепт кулінарний блог рецепт з фото смачна випічка економ-рецепт багато в школу палпатіна наші улюблені рецепти на пікнік з собою покроковий рецепт велика порція блог кулинарный цепт с фото пошаговый выпечка большая порция много на пикник наши любимые рецепты эконом-рецепт на подсолнечном масле на олії морковный пирог с орехами морковно-ореховый пирог морковь морковная выпечка палпатина моркв'яний пиріг з горіхами моркв'яно-горіховий пиріг морква моркв'яна випічка горіхи орехи торт

середа, 26 грудня 2018 р.

Рогалики з вишнями (пісне дріжджове тісто)


Коли вперше побачила рецепт цих рогаликів,  були деякі сумніви щодо їх смаку,  адже тісто тут пісне,  мінімум інгредієнтів. Однак цікавість взяла верх і тепер цей рецепт серед фаворитів. З найпростіших і недорогих продуктів виходить ціла гора дуже смачних рогаликів!

Інгредієнти:
500 г води
100 г олії соняшникової (рафінованої)
100 г цукру
0, 5 ч. л. солі
50 г свіжих дріжджів
борошно (приблизно 5-6 склянок)

Для начинки:
вишні без кісточки
або кисломолочний сир з яйцем і цукром
або густе повидло
або інша начинка за смаком

Додатково:
цукрова пудра для посипання готових рогаликів

Приготування:
До 500 мл води додати 100 г цукру та 100 г олії,  нагріти (майже до кипіння),  щоб цукор розчинився.
Дати цій суміші охолонути до приємної кімнатної температури та додати дріжджі,  залишити на 5-10 хв. для їх активізації.


Коли дріжджі підійдуть,  додати сіль та борошно,  щоб вийшло м'яке тісто.
Вимішати тісто до однорідного стану та одразу формувати з нього рогалики (при формуванні рогаликів я змащую дощечку та руки олією, щоб тісто не прилипало)


Рогалики викласти на змащене олією деко та  залишити на 20 хв. підходити.
Випікати до готовності при температурі 180-200 ° С (орієнтуватися на свою духовку) до появи рум'янцю на поверхні рогаликів. Важливо їх не пересушити,  щоб були м'якенькими!


Деко з рогаликами вийняти з духовки,  злегка брискнути на них водою та накрити на декілька хвилин рушничком
(під рушничком рогалики проходяться парою і стають м'якшими). Потім обкачати їх у цукровій пудрі.



З однієї порції тіста у мене виходить 2 - 2,5 дека рогаликів -  близько 100 шт.









пʼятниця, 9 листопада 2018 р.

М'який шоколадний грильяж






Смачні домашні цукерки для любителів горіхів та шоколаду.

Інгредієнти:
180 г меду
140 г цуру
2 ст. л. какао
2 ч.л. лимонного соку
50 г вершкового масла
300 г горіхів

Приготування:
140 г цукру змішати з 2 ст. л. какао, додати 180 г меду.


Все перемішати та варити 15 хв.


Додати 2 ч.л. лимонного соку та проварити ще 3 хв.
Трішки остудити та додати 50 г вершкового масла, перемішати до однорідності.



300 г горіхів подрібнити не дуже мілко.

Вимішати з шоколадною сумішшю, викласти на змащену маслом тверду поверхню та дати гарно вихолонути.


Готовий грильяж порізати на квадратики.


Цукерки будуть м'які. Якщо вони погано відставатимуть від поверхні, на якій застигали, можна знімати їх ложкою.








какао, до чаю, кулінарний блог, покроковий рецепт, рецепт з фото, для гостей, рецепт с фото, кулинарный блог, пошаговый рецепт, палпатина, палпатіна, наші улюблені рецепти, цукерки, грильяж, горіхи, цукерки з горіхами. горіхові цукерки, горіховий грильяж, мед, м'який грильяж, домашні цукерки, саморобні цукерки, солодощі, домашні цукерки, грильяж, шоколадный грильяж, орехи, ореховые конфеты, сладости с орехами, сладкое, для детей, мягкий грильяж, домашние конфеты, саморобные конфеты, для дітей