четвер, 28 грудня 2017 р.

Помідори мариновані ід снігом" (консервація)



Вдалий рецепт маринування помідорів: тут збалансовано сіль та цукор, дуже доречна порція оцту та апетитний аромат часничку.
При цьому приготування дуже просте.

Середнього розміру помідори помити


Покласти їх у банки та залити їх окропом (киплячою водою).


Залишити помідори так хвилин на 10, щоб вони гарно прогрілися.

Тим часом зварити маринад:
1,5 л води
100 г цукру
1 ст. л. солі (не йодованої!!!)
100-120 г оцту 9% (оцет влити в самому кінці, коли маринад закипить).

Також, поки маринад закипає, почистити часник та потерти його на буряковій тертці.



Після закіпання маринад виключити.

Злити воду з банок

Поверх помідорів у кожну банку покласти столову ложку тертого на буряковій тертці часнику (1 стол. ложка часнику розрахована на 3-літрову банку, тому якщо закривати помідори в менших банках, кількість часнику відповідно зменшити).


Одразу залити помідори щойно звареним маринадом, банки закатати, перевернути догори дном та укутати до повного вистигання.





кулінарний блог, помідори, помідори мариновані, консервація, консервування, помідори під снігом, помідори консервовані, помідори на зиму, заготовки на зиму, часник, маринад, маринад для помідорів, покроковий рецепт, рецепт з фото, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, помидоры, консервирование помидор, консервация, заготовки на зиму, заготовка помидор на зиму, соленья и маринады, маринад, маринованные помидоры, чеснок


Салат із серця



Один з моїх улюблених м'ясних салатів. Його дуже часто готує моя мама, тому він для мене має особливий смак - смак дому.

Для салату знадобляться:
свинне чи теляче серце
цибуля
горошок консервований
майонез
білки з варених яєць (по бажанню)

Серце відварити до готовності, остудити та нарізати соломкою


Цибулю нарізати півкільцями та замаринувати (залити на 1-2 звилини кип'ятком, потім злити, обдати золодною водою та заправити оцтом, щоб була кисленька)


До нарізаного соломкою серця та маринованої цибулі додати консервований горошок.


По бажанню, можна додати також в цей салат нарізані соломкою яєчні білки. тоді салат буде ніжнішим.


Все перемішати.


Заправити невеликою кількістю майонезу, підсолити за смаком та насолоджуватися!






рецепт салату, салат із серця, серце варене, субпродукти, рецепт покроково, рецепт з фото, кулінарний блог, салат з майонезом, майонез, горошок, цибуля, м'ясний салат, салат з маринованою цибулею, маринована цибуля, до святкового столу, для гостей, кулинарный блог, рецепты с фото, пошаговые рецепты, салат из сердца, сердце отварное, горошек, лук, маринованный лук, салат с майонезом, к праздничному столу, для гостей, мясной салат, любимые салаты, субпродукты, сердце

вівторок, 26 грудня 2017 р.

Галушечки "Олюшечки" парові


Назва цих галушок пов'язана з наступною історією:
мій син Данилко дуже любить спостерігати та брати участь у приготуванні їжі. Він завжди розпитує про те, що я готую, як я готую, пробує на смак і т.д. Коли він був ще зовсім маленьким, запитавши мене про страву, яку я готую та почувши нове для себе слово "галушечки", він не одразу його запам'ятав. Тож коли знову захотів галушечок, попросив мене приготувати "алюшечки". Далі ще були такі варіанти назв, як "галюшечки" та "олюшечки" (цей варіант мені, як Ользі, особливо лестить ;-)). Тож відтоді цю страву ми називаємо не галушками, а "алюшечками", "галюшечками", "олюшечками". А віднедавна - ще й "мамушечками". Як сказав мій син, "це - смак мами".

Вже багато років підряд готую галушечки і вареники на водяній парі, оскільки їхній смак мені подобається набагато більше, ніж смак зварених у воді. Для приготування використовую велику каструлю з високою (не пласкою) кришкою, марлю та резинку, якою обв'язую марлю на каструлі, щоб вона не спадала, утворюючи площину, на якій "паритимуться" галушки та вареники.

Для тіста нам знадобиться:
0,5 л кислого молока (або кефіру, або сироватки)
1 ч.л. соди
0,5 ч.л. солі
сіль
борошно

До ледь теплого кислого молока додати сіль, перемішати. Соду змішати з борошном (для початку борошна взяти 3 склянки, а потім додатвати по трішки ще), гарно вимішати з кислим молоком.
Загальна кількість борошна буде залежати від того, на чому робити тісто - для сироватки піде більше борошна, для кислого молока - менше, бо воно густіше.
В результаті тісто має бути досить пружне, гарно відлипати від рук.
Після вимішування дати тісту відпочити десь 20 хв., щоб всі його інгредієнти гарненько "потоваришували". За цей час воно стане дуже приємним на дотик, м'яким, піддатливим для ліплення.

Далі відрізаємо невеликі шматки тіста, формуємо з них ковбаски діаметром близько 3-4 см, ріжемо їх на шматочки товщиною до 1 см.


Тим часом в каструлю наливаємо воду (4-5 см), зверху накриваємо каструлю марлею та тугенько фіксуємо марлю навколо каструлі резинкою, утворюючи на поверхні каструлі марлеву платформу для галушок.
Дуже важливий момент: кінці марлі та резинки не мають звисати до низу, щоб не загорілися (особливо на газовій плиті)!!!

Замість марлі та резинки можна використати металеве сито і поверх нього марлю.

Коли вода в каструлі закипить, викладаємо на марлю галушки.



Накриваємо кришкою (кришка має бути не пласка, а випукла, щоб вона не торкалася галушок. Якщо такої кришки немає, можна використати велику глибоку миску). Залишаємо готуватися на водяній парі 5 хв. Вода в каструлі в цей час має сильно кипіти.


Тим часом підсмажуємо півкільцями нарізану цибулю. Хто любить галушки зі шкварками - також смажимо шкварки. Готові галушки знімаємо з пару та перемішуємо із зажаркою.






галушки, галушечки, олюшечки, алюшечки, галюшечки, кисое молоко, кефір, сироватка, без яєць, сода, борошно, цибуля, економ, рецепт галушок, покроковий рецепт, парові вареники, тісто на пару, галушки парові, галушки на пару, кулінарний блог, вареники на пару, тісто для вареників на пару, паровые вареники, паровые галушки, вареники на пару, тесто для вареников на пару, тесто для паровых вареников, простокваша, без яиц, лук, сыворотка, мука, тесто, рецепт теста на пару, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, эконом, рецепт з фото

понеділок, 4 грудня 2017 р.

Салат з капусти "Яскравий" (маринований)


Дуже вдалий рецепт салату з капусти, який окрім чудового смаку має ще один величезний плюс - він досить довго може зберігатися в холоді, тож, плануючи прихід гостей, його можна приготувати заздалегідь.

Інгредієнти:
2 кг капусти
2 шт. солодкого болгарського перцю (бажано різних кольорів, тоді салат буде яскравішим)
4 шт. яблук
3 шт. моркви
1 цибулина
петрушка

Для маринаду:
200 г олії
100 г цукру
4-5 ч.л. солі
перець мелений
200 г 5% оцту (або 110-120 г 9% оцту)

Капусту нашинкувати


Перець порізати


Моркву натерти на буряковій тертці (або "по-корейськи")


Яблука почистити від шкірки і також натерти на буряковій тертушці


Цибулю нарізати тоненькими півкільцями


Петрушку дрібно порізати (можна використовувати також морожену петрушку)


Все разом перемішати.


Зварити маринад (оцет додавати в самому кінці і як тільки все закипить - виключити).


Киплячим маринадом залити салат, перемішати.


Салат можна їсти як одразу, так і протягом тривалого часу після приготування, зберігаючи його в холодильнику.








капуста, сала з капусти, перець болнарський, яблука, яблуко, петрушка, цибуля, морква, маринад, салат маринований, салат тривалого зберігання, для гостей, на святковий стіл, салат з маринадом, салат з капусти, салат яскравий, на свято, салати, покроковий рецепт, рецепт з фото, рецепт покроково, кулінарний блог, палпатіна, смачний салат з капусти, наші улюблені рецепти, салат из капусты, капустный салат, овощной салат, салат маринованный, наши любимые рецепты, палпатина, кулинарный блог, пошаговые рецепты, пошаговый рецепт, рецепт с фото, рецепт вкусного салата, яблоко, яблоки, морковь, лук, салат с маринадом, салат длительного хранения, для гостей, на праздничный стол, к праздничному столу, на праздник, можно приготовить заранее, можна приготувати раніше, можна приготувати заздалегідь, салат пёстрый

вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Гостра аджика з хроном (сира)


В народі таку аджику за її пекучі властивості та вміст хрону часто називають "хронодер" або "хреновина".
Смак свіжих овочів та лікувальні властивості хрону роблять її справжньою знахідкою в осінньо-зимовий період.
Аджика дуже добре зберігається в холодильнику.

Інгредієнти (вага вказана для вже чищених овочів та коріння хрону):
2 кг помідорів
200 г хрону
200 г часнику
2-4 великі гострі перчини (за смаком) (можна замінити 1 ч.л. гострого меленого червоного перцю)
2 ст. л. солі (з малесеньким верхом)
1 ч.л. меленого чорного перцю

Приготування:
Приготування дуже просте: всі інгредієнти потрібно перемолоти на м'ясорубці або подрібнити блендером.

Однак, важливими тут є такі деталі:
1. Якщо подрібнювати м'ясорубкою, то тільки ручною!!! Електрична м'ясорубка від хрону ламається!!!
2. Для швидкого і безслізного чищення хрону я заморожую його в морозилці (мерзлий хрін і подрібнюється легше).
3. При перемелюванні хрону м'ясорубкою на частину м'ясорубки, де знаходиться ніж та звідки виходить перемелений продукт, можна щільно закріпити пакет, в який буде падати мелений хрін та який буде захищати нас від зайвих сліз, які завжди виступають при подрібненні хрону.

Я перебиваю все блендером. Це допомагає зробити аджику швидко та без зайвих сліз.
Для цього я спочатку в чаші блендера подрібнюю частину помідорів, щоб утворилася рідка маса,

до якої потім додаю порізаний хрін, перець, часник та перебиваю це все блендером до потрібної консистенції.





Коли всі інгредієнти подрібнені, перемішуємо та заправляємо сіллю і меленим перцем.


Якщо холодильник не дуже холодний і є побоювання, що аджика в ньому може почати "бродити", можна заправити її трішки оцтом (по смаку).






покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, заготовки на зиму аджика соус помідори часник перець гостре пекуче сира аджика гостра аджика хреновина хренодер горлодер аджика з хроном хрін хрен соусы аджики соуси помидоры чеснок перец хренодёр горлодёр острая аджика сырая аджика без варки острое

Гостра аджика з помідорів та перцю (сира)


Чудова аджика для любителів гостенького, яку можна зберігати в холодильнику досить довгий час. Особливо вона гарна тим, що всі інгредієнти не варені, а свіжі. Можна використовувати як самостійний соус, або ж додавати в інші страви.

Інгредієнти (вага вказана для вже чищених овочів):
1 кг помідорів
400 г болгарського солодкого перцю
200 г часнику
250-300 г пекучого червоного перцю
1 ст. л (без верху) солі

Перець для цієї аджики бажано брати червоного кольору, тоді її колір буде насичено червоним.

Приготування:
Помиті та почищені овочі і часник перемолоти на м'ясорубці, перемішати, додати сіль.






Впринципі, аджику вже можна куштувати та розлити по чистим, стерильним банкам, накрити кришками та сховати в холодильник.
Але для остаточного поєднання всіх її інгредієнтів, переливаємо всю аджику в одну банку або емальовану каструлю та залишаємо при кімнатній температурі бродити на кілька днів. При цьому на поверхні аджики буде з'являтися пінка. 1-2 рази в день її перемішуємо.
Коли така пінка перестане утворюватися, це означатиме, що аджика остаточно "визріла".
Саме тоді вже розливаємо аджику в менші баночки та ховаємо в холодильник (у нас в холодильнику стояла до новорічний свят, можливо зберігатиметься і довше, однак ми свою з'їли - серед зими свіжа аджика смакує по-особливому!).




покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, заготовки на зиму аджика соус помідори часник перець гостре пекуче сира аджика гостра аджика аджика соусы аджики соуси помидоры чеснок перец острая аджика сырая аджика без варки острое

четвер, 5 жовтня 2017 р.

Закусочний пиріг з ковбасою, солодким перцем та сиром


Легкий у приготуванні і дуже смачний пиріг, який можна їсти теплим та холодним, снідати вдома чи брати в дорогу, на пікнік.

Для тіста:
3 яйця
1 ст. л. цукру (хто не хоче легкої солодинки в смаку пирога, можна цукру додавати трішки менше або не додавати взагалі)
0,5 ч.л. солі
1 скл. сметани
70 г вершкового масла розтопленого (я замінила олією)
1,5 скл. борошна
1,5 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. соди

Для начинки:
200 г вареної ковбаси чи шинки, порізаної на невеличкі кубики
2-3 солодких перчини середнього розміру порізати на кубики
кілька пір'їн зеленої цибулі (по бажанню)
100 г сиру, порізати на невеличкі кубики (сир можна будь-який: твердий, ковбасний, плавлений чи навіть розкришити творог, попередньо підсолений або навіть змішаний із зеленню)



Приготування:
Всі інгредієнти  для тіста (крім 2 ст. л. борошна) змішати (має вийти досить рідке тісто)


2/3 овочів та зелені, 2/3 ковбаси, 1/3 сиру перемішати з 2 ст. л. борошна (щоб начинка рівномірно розподілилася в тісті)


Перемішати їх з тістом, вилити все у вистелену фольгою та змащену олією форму.


Зверху посипати пиріг овочами, ковбасою та сиром, які залишилися.


Випікати при 180 град. С до готовності - рум'яності пирога та сухості дерев'яної шпажки.


Варто відмітити, що щойно вийнятий з духовки пиріг зовсім не хотів відділятися від фольги, якою була вистелена форма. Однак, коли трішки постояв, фольга гарно відійшла, оскільки тісто у вже випеченому пирозі виходить вологим (не гливким!!!) за рахунок соку з перцю.
Дуже смачно їсти теплим, але і холодний теж чудово смакує.

Ще теплим пиріг мав дещо крихку структуру (шматочки начинки трішки вивалювалися при нарізанні)


А на ранок став більш монолітним


Взагалі, думаю до начинки можна ще спробувати додати косервовану кукурудзу.

Останнім часом такий пиріг став досить частою стравою, особливо в якості перекусу з собою, в дорогу. Печу його на все деко від духовки розміром 30*40 см, роблю подвійну порцію тіста, всю начинку посипаю зверху, не перемішуючи з тістом. Пиріг виходить тонкий, але дуже зручний для подорожей та пікніків.










пиріг несолодкий закусочний пиріг з перцем ковбасою шинкою сиром до чаю на пікнік на природу в дорогу пиріг на сметані яйця олія перець солодкий болгарський шинка ковбаса сосиски сардельки сир сирок плавлений творог зелень кулінарний блог рецепт з фото покроковий рецепт пирог закусочный кулинарный блог пошаговый рецепт пирог с перцем сыром ветчиной колбасой пирог несладкий пирог на сметане рецепт закусочного пирога к чаю закуски закуска на пикник на природу в поездку в дорогу перец болгарский сладкий ветчина колбаса сосиски сардельки сыр сырок плавленный випічка на олії выпечка на подсолнечном масле с собой закуска з собою